Šport > Nogomet
1836 ogledov

Škandal na tekmi La Lige, Real napovedal pritožbo

Sergio Ramos
Real Madrid je po še enem nepričakovanem porazu v domačem prvenstvu zdrsnil na peto mesto ligaške lestvice.

Kriza madridskega velikana se je nadaljevala v nedeljo z ligaškim porazom proti Real Sociedadu, ki je na stadionu Santiago Bernabéu slavil z izidom 0:2. Po zmagi Deportiva, ki je v soboto doma premagal Valencio (2:1), je kraljevi klub nazadoval na peto mesto lestvice, ki prinaša zgolj neposredno uvrstitev v ligo evropa.

Madridčani so po vnovičnem porazu, šestem v sezoni, besneli nad sodniškimi odločitvami, zaradi katerih bodo na špansko nogometno zvezo naslovili formalno pritožbo. Sporna je bila predvsem odločitev 67. minuti, ko se glavni sodnik pri zaostanku Reala z 0:1 ni odločil za enajstmetrovko po prekršku vratarja Geronima Rullija nad Viniciusom Juniorjem. Pri Realu so prepričani, da je imela odločitev neposreden vpliv na razplet tekme.

Kljub protestom domače ekipe se delivec pravice ni odločil za pregled z videotehnologijo, kar je še dodatno podžgalo bes kraljevega kluba. "Če se v takšnih situacijah ne poslužujemo videotehnologije, potem je nesmiselno, da jo sploh imamo. Vsi smo ljudje in delamo napake, a če imaš priložnost pogledati dokaze in tega ne storiš, to zelo težko razumemo," je besnel trener Reala Santiago Solari.

Glavni sodnik je enajstmetrovko Realu odrekel že v prvem polčasu ob sitku Asierja Illarramendija in Sergia Ramosa. "Prva najstrožja kazen morda ni bila tako očitna, ker je Illarramendi zelo dobro skril, da me je odrinil. Odločitev pri Viniciusu je bila škandalozna. Vedno sem podpiral VAR, a ob takšnih trenutkih se lahko samo primemo za glavo. Zakaj sodnik ni izkoristil možnosti, da si še enkrat pogleda posnetek?" se je spraševal branilec Reala. "Že leta nismo bili priča čemu takšnemu. Nočemo uslug, želimo le pravico," je dodal.

luka modrić | Avtor: Epa Epa

Najboljši nogometaš preteklega leta Luka Modrić glavno težavo kluba, ki je poleti ostal brez Cristiana Ronalda, vidi v pomanjkanju koncentracije in zadetkov. "Trener zelo dobro opravlja svoje delo, vendar ne more dosegati golov," je Solariju v bran stopil Modrić. "Problem sta pomanjkanje koncentracije in golov. Ne moremo kar najprej zaj**ati vsake tekme. Temu se bo treba izogniti. Ustvarili smo priložnost, a nismo dosegli gola. Zaupamo v Solarija in ne krivimo ga za naše neuspehe," je pristavil hrvaški vezist.i

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.