Šport > Nogomet
2044 ogledov

Ribéry ne more preboleti: "To je bila največja krivica!"

Francoskega zvezdnika še vedno preganja spomin na enega najbolj bolečih trenutkov v njegovi nogometni karieri.

Minilo je skoraj šest let, odkar je Franck Ribéry, nekdanji francoski reprezentant in dolgoletni krilni nogometaš Bayern Münchhna, pristal na tretjem mestu glasovanj za najboljšega nogometaša na svetu.

Več glasov od njega sta takrat prejela Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

istega leta zzbor so zaznamovali zelo tesni izidi glasovanje, saj je končni prejemnik nagrade Ronaldo dobil slabih 28 odstotkov, drugouvrščeni Messi slabih 25, tretji Ribéry pa dobrih 23. 

Francoz, ki je tistem letu zabil 22 golov in prispeval 18 podaj, z Bayernom pa osvojil Bundesligo, ligo prvakov, nemški pokal, Uefin superpokal ter Fifino klubsko svetovno prvenstvo, poraza ni nikoli zares prebolel.

"Več kot razočaranje. To je največja krivica v mojki karieri," je priznal v pogovoru za L'Equipe. "Ne samo zame, temveč za veliko ljudi. Bil sem na vrhu, končal pa sem na tretjem mestu. V tistem letu ni bilo ničesar, kar bilahko zavidal Messiju in Ronaldu. To trdim z vso ponižnostjo, ker je to resnica," je dodal.

 | Avtor:

Ribéry je ob vprašanju na temo zlate žoge izbruhnil že pred nekaj meseci, ko je za francoske medije dejal: "Videl sem se kot dobitnika zlate žoga. Še danes mislim, da sem si jo zaslužil. Tega še vedno nisem prebolel. Naredil sem vse, kar je bilo v moji moči. Osvojil sem vse lovorike. Boljše sezone ne bi mogel imeti. Bolj kot sem premleval, bolj besen sem bil."

Duopol Ronalda in Messija je pet let kasneje prekinil hrvaški vezist Luka Modrić, aktualni dobitnik zlate žoge in Fifinega priznanja za najboljšega nogometaša leta 2018.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice