Šport > Nogomet
1161 ogledov

Legenda zapušča Bayern, ki si želi rekordno okrepitev, Barcelona krepi obrambo

Real Madrid Bayern Liga prvakov polfinale Ribery dres majica žalost EPA
Športni direktor Bavarcev je potrdil, da Francoz po koncu sezone zapušča München.

Športni direktor Bayern Münchna Uli Hoeness je potrdil govorice, da nekdanji francoski reprezentant Franck Ribery po zaključku sezone zapušča bavarskega velikana.

Ribery je v Bayern prestopil iz francoskega Marseilla leta 2007, tekom 12 let, ki jih je preživel na Bavarskem, pa je osvojil kar 21 lovorik, med drugim tudi naslov zmagovalca Lige prvakov. Z Bavarci je kar osemkrat postal državni prvak.

Kljub temu, da bo po izteku pogodbe z Bayernom štel že 36 let, Ribery ne razmišlja o koncu kariere. Na mizi ga že čaka ponudba Galatsaraya, za katerega je v preteklosti že nastopal, kot tudi Al Ittihada ter številnih klubov iz ameriške in kitajske lige.

 

Hernandez želja Bavarcev

 

Španski časnik Marca poroča, da francoski reprezentant Lucas Hernandez zapušča madridski Atletico in slovenskega vratarja Jana Oblaka in da se ta v zimskem prestopnem roku seli k prav k Bayernu. Bavarci naj bi Madridčanom za prestop 22-letnega branilca plačali 85 milijonov evrov odškodnine.

Hernandez je pogodbo z Atleticom nazadnje podaljšal poleti, ko je podpisal dodatno dveletno sodelovanje s klubom iz španske prestolnice do konca sezone 2023/24. Poleti se je s Francijo v Rusiji veselil tudi naslova svetovnega prvaka.

V Münchnu so z reakcijami na poročanje o prestopu Hernandeza zadržani, v Madridu pa jih zanikajo. "Meni je Lucas dejal, da si želi ostati v Madridu. Za nas je zelo pomemben. Ne verjamem, da je novica točna," je dejal športni direktor Atletica Andrea Berti in dodal, da je odškodnina za igralca visoka kar 85 milijonov evrov.

Lucas Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

Če bo do prestopa res prišlo, bo to najdražji nakup nogometaša v zgodovini Bundeslige. Doslej je bil rekorden prestop Francoza Corentina Tolissa, ki je poleti 2017 iz Olympique Lyona prišel v München za 41,5 milijona evrov. Novi rekordi pa se obetajo najkasneje v poletnem prestopnem roku, saj pri Bayernu glasno napovedujejo pomladitev ekipe.

 

Obrambo krepi tudi Barcelona

 

Kolumbijski reprezentant Jeison Murillo bo kariero nadaljeval v Barceloni. K španskemu prvaku je prišel kot posojen igralec Valencie, Katalonci pa imajo po koncu sezone možnost odkupa pogodbe.

Šestindvajsetletni Murillo bo zapolnil vrzel v obrambi Barcelone, potem ko je postalo jasno, da bosta zaradi poškodb dlje časa odsotna Samuel Umtiti in Thomas Vermaelen.

Barcelona bo Valencii plačala dva milijona evrov, če bo želele podaljšati pogodbo z Murillom, pa jo bo to stalo 25 milijonov evrov.

Murillo, ki je v dresu Kolumbije odigral 27 tekem, je v Valencio prišel 2017 kot posojen igralec Interja. Pred tem je bil član Udineseja, Granade, Cadiza in Las Palmasa.

 

Prestop k Barceloni naj bi dogovoril tudi vezist PSG-a

 

Vezist PSG-a Adrien Rabiot naj bi se po poročanju številnih španskih in francoskih medijev dogovoril za prestop k Barceloni v naslednji sezoni.

Rabiot naj bi kot prosti igralec Blaugrano okrepil 1. julija, ko mu poteče aktualna pogodba s francoskimi prvaki. Talentirani vezist je zavrnil že več ponudb PSG-a, kjer so mu med drugim obljubili tudi kapetanski trak.

Zaradi svoje nepripravljenosti, da podaljša pogodbo, se mladi 23-letni francoski vezist ne nahaja več med načrti trenerja Svetnikov, Thomasa Tuchela.

Za Rabiota so svoje zanimanje pokazali tudi pri Interju, Milanu, Juventusu in Arsenalu, a je bila Barcelona najhitrejša in najkonkretnejša. Z Rabiotom naj bi podpisala pogodbo vredno 10 milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice