Šport > Nogomet
657 ogledov

Oblaku uspelo, Handanoviću (še) ne

Jan Oblak LP
V sredo se je sklenilo 5. kolo v skupinskem delu elitnega evropskega nogometnega tekmovanja. En slovenski vratar si je že zagotovil uvrstitev v osmino finala, drugi bo moral še malce počakati.

Atlético Madrid je na svojem stadionu gladko premagal oslabljeni AS Monaco (2:0) in ostal v igri za prvo mesto v skupini A, obenem si je zagotovil napredovanje med elitno šestnajsterico. Jan Oblak je vso tekmo branil domača vrata, veliko dela pa ni imel.

Španci so povedli že v drugi minuti. Po strelu Kokeja z razdalje je žogo nesrečno preusmeril 17-letni branilec Benoît Badiashile Mukinayi in ukanil svojega vratarja. Četa Thierryja Henryja se je sredi prvega polčasa znašla v dodatnih težavah, ko je po lepem preigravanju in asistenci Ángela Corree iz bližine zadel Antoine Griezmann.

V drugem polčasu so gostje le zaigrali malce bolj ambiciozno in nekajkrat zapretili. V 55. minuti je ob aplavzu domačega občinstva na zelenico stopil nekdanji član Atlética Radamel Falcao in kmalu zaposlil Oblaka, ki pa je bil ob njegovem strelu na pravem mestu. Prav Falcao bi lahko v 83. minuti Monacu prinesel nekaj upanja, a je zapravil enajstmetrovko, potem ko je Oblaka sicer poslal v napačno stran, a zadel le vratnico. Najstrožji kazni je botrovala igra z roko Stefana Savića, Črnogorec je ob tej situaciji prejel izključujoči drugi rumeni karton. 

Madridčani so kljub igralcu manj rutinirano osvojili popoln izkupiček, Oblak pa je pred koncem ubranil še neugoden prosti strel Yourija Tielemansa in še en poskus omenjenega nogometaša z razdalje.

Na drugi tekmi skupine A je Borussia Dortmund doma le remizirala proti moštvu Club Brugge (0:0), si sicer zagotovila napredovanje, a hkrati Atléticu tlakovala pot do prvega mesta in s tem do boljšega izhodišča za žreb osmine finala.

Jan Oblak Radamel Falcao Video Šport Oblak pokazal veliko srce in tolažil zvezdnika

Tottenham ostal v igri za napredovanje

Inter Wembley | Avtor: Epa Epa

Prvo mesto v skupini B si je s slavjem pri PSV v Eindhovnu zagotovila Barcelona (1:2). Za Katalonce sta sredi drugega polčasa zadela Leo Messi in Gerard Piqué, za Nizozemce je v 83. minuti znižal Luuk de Jong.

V igri za drugo mesto sta Tottenham in Inter, tokratni dvoboj na londonskem Wembleyu so dobili Angleži (1:0) in se po točkah izenačili z Italijani, od katerih imajo boljši medsebojni izkupiček zaradi gola v gosteh. V zadnjem kolu bo moral Tottenham na gostovanju pri neobremenjeni Barceloni osvojiti vsaj toliko točk kot Inter doma proti odpisanemu PSV. V nasprotnem primeru bo napredoval Inter s Samirjem Handanovićem.

Slednji je kljub porazu na načeti zelenici Wembleya večkrat pokazal svoje znanje. V prvem polčasu je z dobrim posredovanjem preprečil veselje Lucasu Mouri, imel je tudi nekaj sreče, ko je Harry Winks stresel prečko. 

V drugem polčasu je Tottenham zapravil nekaj priložnosti, lahko pa bi bil kaznovan po protinapadu in strelu Ivana Perišića, ko se je izkazal Hugo Lloris. Naleti domačih so obrodili sadove v 80. minuti, po lepi akciji je Handanovića iz bližine matiral rezervist Christian Eriksen in postavil končni izid.

Camp Nou Pogajanja Šport Prenovljeni Camp Nou z novim imenom?

Liverpool v težavah

PSG Liverpool | Avtor: Epa Epa

V skupini C bo v zadnjem kolu še zelo napeto. Brez možnosti za izločilne boje je le Crvena zvezda, Beograjčani so namreč klonili pri Napoliju (3:1). Za domače sta že v prvem polčasu zadela Marek Hamšik in Dries Mertens, slednji je v nadaljevanju dodal še en gol. Poraz Zvezde je ublažil El Fardou Ben Nabouhane v 57. minuti.

Napoli je na vrhu skupine z devetimi točkami, na drugo pa je po zmagi nad Liverpoolom (2:1) skočil Paris Saint-Germain. Francozi, za katere sta zabila Juan Bernat in Neymar v 13. oziroma 37. minuti, imajo osem točk, Angleži, za njih je mrežo zatresel James Milner po strelu z bele točke ob koncu prvega polčasa, pa so ostali pri šestih točkah.

V zadnjem kolu bo moral Liverpool za napredovanje doma premagati Napoli, po možnosti z izidom, ki bi mu zagotovil boljši medsebojni izkupiček (na prvi tekmi v Neaplju je bilo 1:0 za Italijane).

AEK Ajax izgredi Izgredi Šport Uefa preiskuje dogodke v Atenah

Porto na vrhu, Galatasaray izločen

Jesus Corona Porto | Avtor: Epa Epa

Prvo mesto v skupini D si je vodilno pozicijo zagotovil Porto in poraženi Schalke (3:1) obsodil na drugo mesto. Za zmago Portugalcev sta na začetku drugega polčasa v razmaku treh minut zadela Éder Militão in Jesús Manuel Corona. V končnici srečanja je z bele točke znižal Nabil Bentaleb, končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Moussa Marega.

V skupini D je moskovski Lokomotiv prišel do prvih točk, potem ko je ugnal Galatasaray (2:0). Zadela sta Grzegorz Krychowiak ob koncu prvega in Vladislav Ignatjev na začetku drugega polčasa. Rusi so ostali v igri za nastop v izločilnih bojih Lige Evropa, obe ekipi pa nimata več možnosti za napredovanje v Ligi prvakov.

Liga prvakov (skupinski del), 5. kolo:

SKUPINA A:
Atlético Madrid - AS Monaco 2:0 (2:0)
Badiashile Mukinayi 2./ag, Griezmann 24.
RK: Savić (Atlético) 82.

Borussia Dortmund - Club Brugge 0:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Atlético Madrid 12
2. Borussia Dortmund 10
3. Club Brugge 5
4. AS Monaco 1

 

SKUPINA B:
Tottenham Hotspur - Inter 1:0 (0:0)
Eriksen 80.

PSV Eindhoven - Barcelona 1:2 (0:0)
De Jong 83.; Messi 61., Piqué 70.

LESTVICA:
1. Barcelona 13
2. Inter 7
3. Tottenham Hotspur 7
4. PSV Eindhoven 1

 

SKUPINA C:
Napoli - Crvena zvezda 3:1 (2:0)
Hamšik 11., Mertens 33., 52.; Ben 57.

Paris SG - Liverpool 2:1 (2:1)
Bernat 13., Neymar 37.; Milner 45./11m

LESTVICA:
1. Napoli 9
2. Paris SG 8
3. Liverpool 6
4. Crvena zvezda 4

 

SKUPINA D:
Porto - Schalke 3:1 (0:0)
Militão 52., Corona 55., Marega 94.; Bentaleb 88./11m

Lokomotiv Moskva - Galatasaray 2:0 (1:0)
Krychowiak 43., Ignatjev 54.

LESTVICA:
1. Porto 13
2. Schalke 8 
3. Galatasaray 4
4. Lokomotiv Moskva 3

 

SKUPINA E:
Bayern München - Benfica 5:1 (3:0)
Robben 13., 30., Lewandowski 36., 51., Ribéry 76.; Fernandes 46.

AEK Atene - Ajax Amsterdam 0:2 (0:0)
Tadić 68./11m, 72.
RK: Livaja (AEK) 67.

LESTVICA:
1. Bayern München 13
2. Ajax Amsterdam 11
3. Benfica 4
4. AEK Atene 0

 

SKUPINA F:
Olympique Lyon - Manchester City 2:2 (0:0)
Cornet 55., 81.; Laporte 62., Agüero 83.

Hoffenheim - Šahtar Doneck 2:3 (2:2)
Kramarić 17., Zuber 40.; Ismaily 14., Taison 15. 92.
RK: Szalai (Hoffenheim) 60.

LESTVICA:
1. Manchester City 10
2. Olympique Lyon 7
3. Šahtar Doneck 5
4. Hoffenheim 3

 

SKUPINA G:
AS Roma - Real Madrid 0:2 (0:0)
Bale 47., Vázquez 59.

CSKA Moskva - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Vlašić 10./11m; Procházka 56., Hejda 81.

LESTVICA:
1. Real Madrid 12
2. AS Roma 9
3. Viktoria Plzeň 4
4. CSKA Moskva 4

 

SKUPINA H:
Juventus - Valencia 1:0 (0:0)
Mandžukić 59.

Manchester United - Young Boys Bern 1:0 (0:0)
Fellaini 91.

LESTVICA:
1. Juventus 12
2. Manchester United 10
3. Valencia 5
4. Young Boys Bern 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice