Šport > Nogomet
4322 ogledov

Zvezdnik Barcelone: "Zlata žoga je laž!"

alba messi Epa Alba (desno) meni, da bi si nagrado zaslužil Messi.
Branilec Barcelone se je pridružili tistim, ki menijo, da je nagrada za najboljšega nogometaša na svetu romala v napačne roke.

Nagrada, ki jo je za izjemne dosežke v letu 2018 prejel hrvaški zvezdnik Luka Modrić, še vedno buri duhove. V medijih nekdanje skupne države je s svojim izborom, kamor ni uvrstil hrvaškega vezista, veliko prahu dvignil slovenski novinar Andrej Stare, s končnim razpletom glasovanja pa se ne strinjajo tudi številni drugi veljaki na mednarodnem nogometnem prizorišču. 

luka modrić Ballon d'or Šport Legenda se pridružuje Staretu

Pred dnevi se je na to temo oglasil nekdanji brazilski napadalec Rivaldo, ki meni, da bi moral nagrado prejeti Cristiano Ronaldo, zdaj pa je svoja dva centa pristavil še španski reprezentant Jordi Alba.

Branilca Barcelone moti predvsem končna uvrstitev soigralca Lionela Messija, ki prvič po letu 2007 ni zasedel enega od prvih dveh mest.

 | Avtor: Epa Epa

"Zlata žoga je laž," se je razhudil Alba in končni razplet glasovanja pripisal lobiranju madridskega velikana. "Zlato žogo obkrožajo številne klubske in medijske kampanje. Vsi vedo, da je Messi z naskokom najboljši nogometaš na svetu. Krivični so do njega. Če se ne motim, je pristal na petem mestu. To je posledica kampanje iz Madrida. Če bi Cristiano ostal v Madridu, bi mediji in navijači lobirali za njegovo zmago. Cristiano je odšel, tako jim je ostal Modrić," je prepričan Španec.

andrej stare Komentar Slovenija Kaj je treba tega Staretu, Hrvatom, Slovencem?

Drugačnega mnenja je francoski selektor Didier Deschamps, ki je svojo reprezentanco vodil do zmage na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer so galski petelini v finalu premagali prav Hrvaško.

"Ne govorite, da si Modrić ni zaslužil zlate žoge, ker to ni pošteno do njegove celotne kariere," je povedal Deschamps in dodal: "Žalosten sem zaradi svojih igralcev. Ne želim kritizirati novinarjev, a bil sem zelo presenečen nad sedmim mestom Raphaela Varaneja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.