Šport > Nogomet
7331 ogledov

Hrvati še kar udrihajo po Slovencih

luka modrić Epa
Hrvaški novinarji ne morejo preboleti glasovnice slovenskega novinarja Andreja Stareta.

Hrvaška športna javnost se še kar naprej huduje nad izbiro priznanega slovenskega športnega novinarja Andreja Stareta, ki v glasovanju za Zlato žogo na svoj seznam peterice najboljših igralcev ni uvrstil kasnejšega zmagovalca Luke Modrića.

andrej stare Komentar Slovenija Kaj je treba tega Staretu, Hrvatom, Slovencem?

"Slovenija v družbi Šri Lanke, Konga ter Svetega Krištofa in Nevisa," pišejo novinarji spletnega portala 24sata.hr. Gre namreč za skupino držav, katerih predstavniki hrvaškemu nogometnemu zvezdniku niso namenili niti točke.

Luka Modrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Stare se je na očitke hrvaške javnosti odzval z sms sporočilom, medtem ko omenjenemu mediju ni bil na voljo za komentar.

Za razliko od slovenskega novinarja sta Modrića na prvo mesto postavila predstavnika Srbije in Črne gore.

"Cel svet vidi Luko Modrića kot najboljšega na svetu. Logično se mi je zdelo, da ga uvrstim na prvo mesto. Zakaj bi odkirval toplo vodo, če je prav on zaznamoval preteklo leto. Bil je najboljši, zato je od mene prejel največ točk," je za hrvaški medij povedal srbski novinar in dopisnik France Football Vladimir Novak.

andrej stare Zlata žoga Šport To je Andrej Stare odgovoril besnim Hrvatom

"Preteklo leto je bilo krona njegove sijajne kariere. Brez njega Real Madrid ne bi osvojil treh zaporednih naslovov v Ligi prvakov, Hrvaška pa ne bi bil druga na SP. Ni lahko prekiniti prevlade Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Če kdo, potem si je to zaslužil Modrić," pa je povedal predstavnik Črne gore Danilo Mitrović.

Neprizanesljivi do Stareta so tudi komentarji hrvaške javnosti, ki Slovencem očita nevoščljivost in pomanjkanje nogometnega znanja.

Andrej Stare Besni Šport Andrej Stare razburil hrvaško javnost

Glasovanje za Zlato žogo:
glasovanje zlata žoga | Avtor: Twiter Twiter

Komentarjev 12