Šport > Nogomet
13032 ogledov

Andrej Stare razburil hrvaško javnost

Andrej Stare
Starosta slovenskega športnega novinarstva si je nakopala zamero Hrvatov.

Luka Modrić je osvojil zlato žogo pred Cristianom Ronaldom, Antoinom Griezzmanom, Kylian Mbappejem in Lionelom Messijem. Na Hrvaškem je vezist madridskega Reala glavna tema, nekatere medije pa je zbodlo glasovanje, ki ga je opravil slovenski športni novinar.

Pri nas sloviti Andrej Stare namreč na glasovnico ni uvrstil kapetana hrvaške izbrane vrste, na prvo mesto je že tradicionalno uvrstil Ronalda, na njegovem seznamu pa so se znašli še Eden Hazard, Messi, Jan Oblak in Mbappe.

"Od novinarjev iz regije se je pričakovala največja podpora, kar se je delno tudi uresničilo. Hrvaški novinar Zdravko Reić je Luko postavil na prvo mesto, za njim pa Griezmanna, Ronalda, Mbappéja i Kana. Slovenski novinar Andrej Stare Modrića ni uvrstil niti med prvih pet," so zapisali pri 24sata.hr.

Navedli so še, da so Modrića na prvo mesto izbrali še novinarji iz Srbije, Črne gore in Kosova, novinar iz Bosne in Hercegovine pa je izbral Messija, takoj za njim pa že kapetana hrvaške izbrane vrste.

"Somalijec Abdiaziz Godah je na prvo mesto postavil Suareza, Modrića pa niti med prvih pet. Z ignoriranjem Modrića se je pridružil novinarjem iz Slovenije, Zambije, Bolivije, Bahamov, Grenade in Saudove Arabije ...,"  so pripomnili pri Indexu.

Od leta 2016. v izboru, ki ga pripravlja France Football, ne glasujejo več kapetani in selektorji svetovnih reprezentanc, ampak le novinarji iz 180 držav. Da gre za nekoliko čuden način glasovanja, potrjuje tudi izbor Alberta Stanislasa Koumbobacka iz Srednjeafriške republike, ki je na prvo mesto postavil Karima Benzemaja, ki je na primer v minuli sezoni španskega prvenstva zabil le pet zadetkov, že nekaj časa pa tudi ni več član francoske reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu v Rusiji osvojila naslov prvakov.

Komentarjev 17
  • resnicoljubnež 00:32 07.december 2018.

    Niso problem niti užaljeni Hrvati niti pijandura Stare. Problem ste vi, nesposobni pisuni, ki delate novice iz nepomembnih podrobnosti, ob tem pa niti ne veste, da je starosta moškega spola.

  • dusan11 14:59 04.december 2018.

    Kaj te hrvati norijo saj si ni zaslužil zlate žoge je najmajn 10 igralcev boljših kot on in to brez messija in ronalda nejmara

  • gggg 14:45 04.december 2018.

    In zakaj bi moral nekdo glasovati glede na trende ali pa glede na regijsko pripadnost. Tak sistem je že na Evroviziji in je brez veze. VEDNO je treba glasovati po lastni vesti.