Šport > Nogomet
2395 ogledov

Ronaldova sestra besni, Griezmannova puščica Messiju in Ronaldu

Luka Modrić, zlata žoga Epa
Zlata žoga je znova poskrbela za nekaj zanimivih komentarjev.

"Na žalost je to svet, ki živi od korupcije, mafije in kur... denarja. Božja moč je večja od vse te gnilobe. Bog včasih zamuja, a nikoli ne odpove," se je na podelitev zlate žoge odzvala sestra Cristiana Ronalda. Elma Aveiro je svojo oceno ob zmagi Luke Modrića delila na svojem instagramu. 

Oglasil se je tudi prijatelj portugalskega zvezdnika. "Manjkalo je samo še to. Neverjetno je, kaj počnete letos," je zapisal Miguel Paixao in dodal: "Tistega, ki je naredil več kot zadosti, da bi bil še enkrat razglašen za najboljšega, se nikakor ne spoštuje. Dejstva govorijo zase. Tisti, ki si ne želijo, da bi nagrado osvojil Ronaldo, ne bodo nikoli mogli mimo številk, ki so zapisane v zgodovini nogometa. On je najboljši nogometaš tudi tega leta." 

Ronaldo, ki je v tem letu osvojil ligo prvakov z madridskim Realom, enako je uspelo tudi Modriću, je v glasovanju osvojil drugo mesto. Na podelitvi ga ni bilo. Nezadovoljen z izborom je bil tudi tretji Antoine Griezmann, ki je v tem letu osvojil evropsko ligo, evropski supepokal in s Francijo postal svetovni prvak. Francozi so v finalu mundiala s 4:2 premagali prav Modrićevo Hrvaško, vezist Reala je bil sicer izbran za najboljšega posameznika na SP 2018.

"Kaj moram storiti, da bi osvojil zlato žogo? Dobro vprašanje," je španskim novinarjem odgovoril Griezmann in dodal: "Očitno je liga prvakov pomembnejša kot svetovno prvenstvo."

Član madridskega Atletica se je sicer med vrsticami obregnil tudi ob vedenje Ronalda in Lionela Messija, ki sta si v zadnjih desetih letih sicer razdelila po pet zlatih žog. "Ko so mi povedali, da nisem dobil nagrade, sem želel ostati predvsem sam. A ponosen sem, da sem v finalnem izboru. Na podelitvi sem iz spoštovanja. To je lep večer in želim uživati v njem. Normalno je, da sem prisoten, škoda, ker tega niso storili še nekateri. Zame je ta stvar pomembna."  

Četrto mesto v glasovanju je osvojil Kylian Mbappe, ki si je prislužil tudi naziv najboljšega na svetu do 21 let, peto pa Messi.

Komentarjev 3
  • McClain 12:26 04.december 2018.

    no, Modric je pa res dalec od najboljsega na svetu. Nekaj tukaj ne stima.