Šport > Nogomet
3120 ogledov

Modrić razkril človeka, ki mu je prinesel Zlato žogo

Luka Modrić
Luka Modrić je v intervjuju za France Football pojasnil, da je imel ogromno vlogo pri njegovem imenovanju za najboljšega nogometaša na svetu nekdanji trener Real Madrida, Zinedine Zidane.

Luka Modrić je novi lastnik Zlate žoge, nagrade, ki jo podeljuje francoska revija France Football in velja za najprestižnejšo individualno nogometno nagrado, prejemnik nagrade pa je razglašen za nogometaša leta.

Že dalj časa je bilo znano, da bo letos nagrada pripadla hrvaškemu nogometnemu virtuozu ter da je ceremonija v Parizu zgolj formalnost, na kateri bodo počastili najboljšega nogometaša leta 2018.

Luka Modrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Modrić je tako že vnaprej opravil intervju za France Football, organizatorja nagrade, v katerem je razkril, katera oseba mu je odprla oči in mu odkrila, da je prav on nogometaš, ki lahko in tudi bo osvojil Zlato žogo.

Gre za Zinedina Zidana, legendarnega francoskega nogometaša, ki je januarja leta 2016 kot začasna rešitev po odhodu Rafe Beniteza prevzel vodenje Galaktikov. V dveh letih in pol, ki jih je preživel za krmilom Kraljevega kluba, je nekdanji najboljši nogometaš na svetu kar trikrat osvojil Ligo prvakov ter enkrat špansko prvenstvo, obenem pa izbrusil diamant, ki je letos prejel Zlato žogo.

A najprej je moral Modriću pojasniti, da je on ta, ki je lahko najboljši na svetu.

Luka Modrić, Zinedine Zidane | Avtor: Epa Epa

"Nikoli ne bom pozabil tega trenutka. Bil je januar leta 2016. Zinedine Zidane je bil pravkar imenovan za trenerja ter me je takoj po treningu poklical k sebi v pisarno. Pojasnil mi je, za kakšnega igralca me smatra ter kaj pričakuje od mene. Poudaril je, da sem ključna oseba v njegovih načrtih ter predvsem da v meni vidi nogometaša, ki lahko osvoji Zlato žogo."

Modrića se je priznanje s strani takšne nogometne legende globoko dotaknilo: "Ko vam nekdo kot Zidane, z vso svojo osebnostjo in zgodovino, pove nekaj takšnega, se vam samozavest dvigne v neslutene višave."

Andrej Stare Besni Šport Andrej Stare razburil hrvaško javnost

Novi lastnik Zlate žoge je še poudaril, da mu je bil nekdanji trener že vrsto let pravi vzornik, tako na igrišču, kot izven njega: "Občudoval sem ga kot igralca, ko sem se razvijal kot nogometaš, mi je bil pravi vzornik. Sem mu namreč zelo podoben, sem miren in sramežljiv."

Zidane se je tega zavedal, zato je od Modrića zahteval: "Da se izražam na igrišču, da sem tam čim bolj odprt in zato mi je dal vsa možna pooblastila v igri. Postal sem ključen igralec Reala v ključnem trenutku svoje kariere. Te Zidanove besede so mi pomagale, da do konca razvijem svojo igro."

Ada Hegerberg Seksizem Šport Incident na podelitvi zlate žoge

Toda kljub vsemu zaupanju s strani nekdanjega trenerja, Modrić vendarle priznava: "Moram povedati po pravici, da kljub temu, da mi je povedal, da bom nekoč osvojil Zlato žogo, si tega nisem upal resnično verjeti."

Luka Modrić, zlata žoga Zlata žoga Šport Končana dominacija Ronalda in Messija Luka Modrić, zlata žoga Debate Šport Ronaldova sestra besni, Griezmannova puščica Messiju in Ronaldu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.