Šport > Košarka
21401 ogledov

Izpuhtelo 500 Jordanovih milijonov

Michael Jordan Profimedia
Pandemija covid-19 ne prizanaša nikomur.

Finančnim posledicam v času globalne pandemije koronavirusa se ni mogel izogniti niti najbogatejši športnik vseh časov Michael Jordan. Po poročanju poslovne revije Forbes je šestkratni prvak lige NBA v zadnjem letu izgubil 500 milijonov dolarjev. Njegovo premoženje naj bi se z 2,1 milijarde dolarjev zmanjšalo na 1,6 milijarde.

jordan the last shot Šov na tribuni Šport Še nikoli videne podrobnosti najslavnejšega meta v NBA zgodovini

Nekdanji zvezdnik Chicago Bulls in Washington Wizards, ki ima deset naslovov za najboljšega strelca lige, je milijarder postal leta 2014. V 16-letni karieri profesionalnega košarkarja je zaslužil približno 100 milijonov ameriških dolarjev, šele po upokojitvi pa je rast njegovega imperij začela dosegati neslutene višave. 

michael jordan Val očitkov Šport "Jordan je prekršil vse možne kodekse!"

Michael Jordan superge | Avtor: Profimedia Profimedia
Najdonosnejše je njegovo poslovno sodelovanje z ameriškim gigantom na področju športne opreme Nikejem, kjer upravlja s svojim oddelkom Jordan Brand pod okriljem mendarodne korporacije. Eden izmed najslavnejših klientov Jordanove znamke je tudi slovenski košarkar Luka Dončić.

Podrobnosti finančne izgube Forbes ne razkriva, navaja pa, da gre za investicije izven sveta NBA košarke, kjer Jordan še vedno uživa status najboljšega košarkarja vseh časov.

Z nadvse uspešnim dokumentarnim filmom The Last Dance, ki pokriva vzpon in razpad dinastije Chicago Bulls v 90. letih prejšnjega stoletja, se je 58-letni Jordan lani spet znašel v središču pozornosti športne javnosti.

Film je razkril številne doslej neznane podrobnosti o košarkarski legendi in jo predstavil mlajšim generacijem navijačev širom sveta.

Jordan je tudi večinski lastnik košarkarske ekipe Charlotte Hornets.

Gnusen zločin Šport Kruta usoda Jordanovega očeta, identificirali so ga šele po zobeh michael jasmine jordan Razodetje Šport Jordanova hči končno vidi jasno sliko: "Zdaj šele razumem!" michael jordan Režiser razkriva Šport Jordan je dopustil marsikaj, a pri tem je potegnil črto
Komentarjev 5
  • igor669 09:20 28.marec 2021.

    Prodajal fotokopiran podpis na štracah in cipelah.. Če bi prodajal podpisane maskice bi povečal premoženje za 500 miljonov!

  • Ocvirke 20:46 27.marec 2021.

    Bogi...dajmo jokat...pa zbirat.

  • Adriat 13:10 27.marec 2021.

    Pošlji sms Jordan5 za donacijo :)