Šport > Košarka
1623 ogledov

Edini košarkar, ki je pozitiven v dvobojih z Jordanom, Kobejem in LeBronom

billups_mcdyess_reuters Žurnal24 main
Le en košarkar se lahko pohvali s pozitivno bilanco na tekmah z veliko trojico zadnjih treh desetletij.

Obstaja košerkar, ki se lahko pohvali s tem, da ima pozitivno razmerje med zmagami in porazi proti Michaelu Jordanu, Kobeju Bryantu in LeBronu Jamesu, ki so zaznamovali košarko v zadnjih 30 letih. Gre za nekdanjega  organizatorja igre Chaunceyja Billupsa.

Ta je v ligo prišel prav ob zadnji sezoni Jordana pri Chicago Bullsih in je bikom na debiju in ob zmagi nasul 15 točk. Skupno se je z Jordanom, ki je kasneje nastopal za precej manj uspešne Washington Wizzards, pomeril desetkrat, Billups je zabeležil šest zmag. Proti Bryanta je njegovo razmerje znašalo 24:21, proti Jamesa pa 22:17.

Billups je v NBA ligi skupno prebil 17 sezon, kot tretjega na naboru leta 1997 so ga izbrali Boston Celtics, kasneje pa je nastopal še za Toronto, Denver, Minnesoto, Detroit, znova Denver, New York, Los Angeles Clipers in še enkrat Detroit. Pri slednjem je 2014 sklenil kariero, deset let potem, ko je z istim klubom prišel do šampionskega prstana. Leta 2004 so Pistons v finalu s 4:1 premagali Bryantove Lakerse, Billups je bil izbran za najkoristnejšega igralca finalnih tekem. V povprečju je dosegal 21 točk ter po pet asistenc in tri skoke na tekmo. 

Billups in odom | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zaigral je tudi na petih All-Star tekmah,  z reprezentanco Združenih držav Amerike pa je osvojil zlato na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Turčiji, kjer so se Američani v Istanbulu pomerili tudi s Slovenci in zmagali s 99:77. ZDA so v predtekmovalni skupini B sicer osvojile prvo mesto, Slovenija pa drugo. Slovenci so nato izpadli v četrtfinalu proti gostiteljici prvenstva, prav Turčijo pa so ZDA premagale v finalu (81:64).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice