Šport > Košarka
3077 ogledov

Kobejeva vdova bogatejša za 200 milijonov dolarjev

kobe vanessa bryant Epa
Pokojni zvezdnik Los Angels Lakers ni bil samo izjemen košarkar, temveč tudi odličen poslovnež.

Kobe Bryant, nekdanji NBA zvezdnik ki je januarja umrl v helikopterski nesreči v Los Angelesu, je v karieri zaslužil na stotine miijonov dolarjev, svoj denar pa je znal oplemenititi tudi v poslovnem svetu, pri čemer se je tako kot na igrišču zgledoval po svojem idolu in najbogatejšemu športniku vseh časov Michaelu Jordanu.

Vanessa in Kobe Bryant Redka priložnost Šport Toliko so iztržili na dražbi Kobejevih predmetov

Bryant je leta 2014 investiral šest milijonov dolarjev v osvežilno športno pijačo BodyArmour in takrat postal 10-odstotni lastnik blagovne znamke. Podjetje je v samo nekaj letih zabeležilo neverjetno rast, zaradi česar je vrednost Bryantovega deleža narasla na vrtoglavih 200 milijonov dolarjev.

Nekdanji NBA zvezdnik je bil pred usodno nesrečo četrti največji delničar znamke BodyArmour, večji delež od njega so imeli v lasti samo ustanovitelj podjetja Mike Repole, Coca-Cola in Dr. Pepper. S Kobejevo smrtjo je nadzor nad 200-milijonskim deležem prevzela njegova žena Vanessa.

Kobe Bryant Preiskava Šport Znani rezultati obdukcije v nesreči Kobeja Bryanta

"Izgubil sem dobrega prijatelja. Izgubil sem brata, podjetje BodyArmour pa je izgubilo idejnega očeta," je za Fox News povedal ustanovitelj podjetja Repole in znoval poudaril, da sta bili Kobejeva investicija ter kreativna vizija ključni za uspešen razvoj njegovega podjetja. "Znamka BodyArmor ima Kobejev pečat. Če leta 2012 ali 2013 ne bi verjel v nas, danes ne bi bili v tem položaju," je dodal.

Vrednost košarkarjeve investicije je skokovito narasla leta 2018, ko je velik delež podjetja kupila Coca-Cola.

Bryant ni bil samo investitor, temveč tudi glavni ambasador, kreativni sodelavec in član upravnega odbora. "BodyArmour je njegova poslovna zapuščina," je sklenil Repole. 

Usain Bolt Vesela novica Šport Boltu se je izpolnila želja po Kobejevi smrti
 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice