Šport > Košarka
3598 ogledov

"Kriv je Kobe in ostali potniki"

kobe bryant helikopter Profimedia
Vpleteni našli različne krivce.

Po tragični helikopterski nesreči v kateri je poleg Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gigi življenje izgubilo še šest potnikov in pilot, se je žena košarkarskega zvezdnika Vanessa odločila za tožbo proti helikopterski družbi Island Express. Pri tej obtožbe zavračajo z vsemi argumenti, tudi s tem, da je bila nesreča 'božje dejanje'.

"Kobe Bryant in Gigi sta se zavedala vseh okoliščin, nevarnosti in stopnjo ogroženosti, ki je bila povezana z letenjem, a sta se prostovoljno odločila, da nadaljujeta z letom," so kot razlog za zavrnitev tožbe Vanesse Bryant ocenili pri helikopterskem podjetju. Kobe in njegova družba so po mnenju podjetja 'ravnali malomarno'. Vse skupaj so pri Island Express nadgradili še z besedami, da je bila gosta megla pač 'božja volja' (Act of God; op.p.)

Usodni let je po mnenju vodilnih pri Island Express končala 'nesreča, ki se ji ni bilo moč izogniti'. Dodali so, da je helikoptersko letenje v osnovi nevarno in da bi jim to moral povedati tudi pilot, ne gre pa za odgovornost podjetja. 

Prst v potnike so usmerili tudi v družini pilota Are Zobayana: "Tragedija je rezultat neodgovornosti potnikov. Zavedali so se tveganja, a so se vseeno odločili za polet. Vremenski pogoji niso bili ustrezni, vendar so potniki vztrajali. Pilot ni kriv za nesrečo." Sporočilo Zobayanove družine so zapisali pri reviji People.

V nesreči so poleg pilota, Kobeja in Gianne Bryant umrli še John Altobelli (56), Keri Altobelli (46), Alyssa Altobelli (14), Sarah Chester (45), Payton Chester (13) in Christina Mauser (38).

V preiskavi so do zdaj ugotovili, da pri nesreči ni šlo za okvaro motorja. Vanessa Bryant trdi, da je bil pilot pred poletom upozorjen na vremenske razmere in da ga čaka slaba vidljivost. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice