Šport > Košarka
3694 ogledov

"Shaq mi je ponudill 10.000 dolarjev, če se stepem s Kobejem"

Največja zvezdnika Jezernikov sta bila na bojni nogi.

Od leta 1996 do 2004 sta Kobe Bryant in Shaquille O'Neal tvorila enega izmed najboljših parov v ligi NBA, v tem obdobju pa sta trikrat zaporedoma tudi prišla do naslova prvaka. A igralca se nista marala, po porazu v velikem finalu lige NBA leta 2004, ko je do naslova prišel Detroit, pa so nesoglasja samo še narastla. Vodstvo Los Angeles Lakers se je moralo odločiti, kdo od zvezdnikov bo zapustil Jezernike, na koncu je kovčke moral spakirati Shaq, ki se je preselil v Miami.

A že prej je bilo v garderobi precej napeto. Z obema jo je delil tudi Isaiah Rider, ki je do naslova z Lakers prišel leta 2001. "Ko sem prestopil v Los Angeles, mi je Shaq dejal, da me bo v slačilnici čakalo 10.000 dolarjev, če se mi uspe stepsti s Kobejem. Vsi bankovci naj bi bili po en dolar. Pomislil sem, pa dajte no, samo igrajte košarko. Menil sem, da sta nora. Vedel sem, da bi odletel iz ekipe, če bi samo dvignil roko nad takšnega človeka," je anekdoto iz svojega časa pri Jezernikih razkril Rider.

Peti pick na naboru leta 1993 ima za sabo sicer zelo solidno NBA kariero, ki pa jo je sklenil kmalu po osvojenem šampionskem prstanu. V osmih letih je v povprečju dosegal 16,7 točke na tekmo. Leta 1994, ko je bil izbran tudi za novinca leta, je na All-Star vikendu zmagal v zabijanju.

Znana je tudi njegova anekdota o Michaelu Jordanu. Rider je blestel na eni izmed tekem Minnesote proti Chicagu, ko mu je takratni novinec Kevin Garnett dejal, da naj tako nadaljuje in da 'uničuje' velikega Jordana. A na njuno smolo je pogovor slišal tudi Mr. Air in v nadaljevanju dvoboja skoraj sam razbil moštvo Timberwolves.

Komentarjev 2
  • DonnaFlick 14:29 13.april 2020.

    Google zdaj plačuje od 17000 do 22000 dolarjev na mesec za delo preko spleta od doma. Temu poslu sem se pridružil predd dvema mesecema in sem v tem prvem mesecu zaslužil 20544 dolarjev. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več spremenilo - popolnoma na bolje! Poglejte, kaj počnem ................>>>>>>>>> w­­w­­w.D­­­o­u­­C­­­a­s­­h.C­­­o­m

  • Avatar right
    right 09:03 13.april 2020.

    budeale, še vas naj zdaj gledam

Sorodne novice