Šport > Košarka
57658 ogledov

Tudi v grobu nima miru, njegova mama ne pozna sramu

Kobe Bryant epa
Mama nekdanjega NBA zvezdnika se tudi po njegovi smrti poskuša okoristiti na sinov račun.

Tri mesece po tragični smrti superzvezdnika jezernikov Kobeja Bryanta bodo skrbniki njegove zapuščine na dražbo ponudili več kot 80 z zvezdnikom povezanih predmetov, vključno s košarkarskimi čevlji, ki jih je nosil v finalu lige NBA leta 2001 proti Philadelphia 76ers, in šampionskim prstanom, ki ga je leta 2000 podaril njegovi materi Pam Bryant.

"Verjamemo, da gre za največjo zbirko spominkov Kobeja Bryanta na enem mestu," je v četrtek za ESPN dejal Ken Goldin iz Goldin Auctions. Gre za isto podjetje, ki je pred sedmimi leti tožilo Bryanta, ker je nasprotoval dražbi njegovih spominkov. Zvezdnik je takrat na sodišču dosegel umik večine njegovih spominkov, le tri mesece po njegovi smrti pa je prodaja, za katero stojijo njegovi starši, ponovno v teku.

kobe bryant | Avtor: Epa Epa
Na spletni dražbi, ki se bo končala 16. maja, je na voljo 86 predmetov, majic, dresov, vključno s 14-karatnim zlatim prstanom z osmimi diamanti, vklesanimi z imenom Bryant, v spomin na niz osmih zmag sanjskega moštva, ekipe Team USA, na olimpijskih igrah 2012 na poti do zlate medalje.

"Pričakujemo, da se bodo cene gibale od 500 do skoraj 100.000 dolarjev," je dejal Goldin.

Košarkarski svet je 26. januarja šokirala smrt Bryanta, ki je izgubil življenje v nesreči helikopterja, na krovu zračnega plovila so bili tudi hčerka Gianna in sedem drugih ljudi.

Pokojni zvezdnik LA Lakers je v preteklosti večkrat nasprotoval prodaji njegovih osebnih spominkov. Leta 2013 se je z mamo celo zapletel v pravno bitko, potem ko se je s podjetjem Goldin Auctions dogovorila za prodajo starih dresov, šampionskih prstanov, pokalov in drugih predmetov. Bryant je takrat zahteval preklic dražbe, zato je omenjeno podetje proti njemu celo vložilo tožbo.

Bryantova mama je ves čas trdila, da so spominki njeni in da sin z njimi nima nobenih namenov, medtem ko je Bryant odvetnikom zatrdil, da so bili nekateri spominki odtujeni brez njegove vednosti. Mamo naj bi prav tako večkrat zaprosil, naj mu spominke vrne, da jih bo predal svojim otrokom, vendar tega ni želela storiti.

Pam Bryant je ob dogovoru z avkcijsko hišo prejela 450.000 dolarjev avansa, ki ga je porabila za nakup luksuzne hiše.

Sprti strani sta v nekaj tednih dosegli poravnavo, pohlepna mama pa se je za svoja dejanja opravičila z javno izjavo, v kateri je med drugim zapisala, da je sinu hvaležna za vso finančno pomoč. 

Od prvotno predvidenih več kot 100 artiklov jih je na dražbo romalo šest, s katerimi naj bi Kobejeva starša vseeno iztržila več kot pol milijona dolarjev.

kobe bryant pohlep Šport Pohlepno mamo bo ustavil na sodišču
Komentarjev 2
  • Avatar Berrilita
    Berrilita 01:01 28.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • bebo2 14:56 27.april 2020.

    Pametno, kaj pa naj s temi stvarmi? Njej ne pomenijo nič, denar pa rabi. Ji ga že sin ni nič dajal.

Sorodne novice