Šport > Košarka
790 ogledov

Pohlepno mamo bo ustavil na sodišču

kobe bryant EPA
Podjetje Goldin Auctions je vložilo tožbo proti Kobeju Bryantu, ker košarkar Los Angeles Lakers nasprotuje prodaji spominkov iz svoje mladosti. Dražba, ki je bila predvidena za junij, je vredna kar 450 tisoč dolarjev, za prodajo pa se je brez vednosti svojega sina dogovorila Pamela Bryant.

Kobe Bryant bo moral na sodišču braniti svojo pravico do spominkov iz mladosti, ki jih želi njegova mama Pamela Bryant prodati na dražbi. Ameriški košarkar je za namero svoje matere izvedel preko medijev, zato so odvetniki enega od največjih zvezdnikov lige NBA od podjetja Goldin Auctions zahtevali, da dražbo odpove.

Bryantova se je za dražbo dogovorila januarja, potem ko ji Kobe ni želel izplačati 450 tisoč dolarjev za nakup nove hiše v Nevadi. Košarkar Jezernikov je materi ponudil 250 tisočakov, vendar je ponudbo zavrnila, na želeno vsoto pa je pristalo omenjeno avkcijsko podjetje.

kobe bryant | Avtor: EPA EPA
Med spornimi spominki, katerih usoda se bo sedaj odločala na sodišču, so stari dresi, šampionski prstani, pokali, žoge itd. Viri blizu Bryanta so potrdili, da je košarkar za dražbo izvedel preko medijev, čeprav naj bi v zadnjih letih svojim staršem daroval ''več milijonov dolarjev'.'

Kobejevi starši želijo z denarjem kupiti novo hišo v zvezni državi Nevada. Bryant je ponudil, da jima hišo kupi s svojim denarjem, vendar sta si želela večjo. Podjetje Goldin Auctions je v odgovoru zapisalo, da je Pamela Bryant že pred petimi leti vprašala svojega sina, kaj želi narediti s spominki. ''Kobe Bryant je Pameli Bryant nakazal, da so spominki njeni in da z njimi nima nobenega interesa,'' so zapisali.

Lastnik avkcijske hiše Kenneth Goldin je dejal, da dražbe ne more preklicati, saj je Bryantovi mami že nakazal 450 tisoč dolarjev. ''Lastnina Kobeja Bryanta je pristala v rokah nekoga, ki nima pravne podlage za lastništvo. Veselimo se, da bomo spor rešili po pravni poti,'' pa je dodal odvetnik slavnega košarkarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.