Šport > Košarka
9 ogledov

Oklahoma in Indiana do uvodnih zmag

new york knicks indiana pacers Reuters
V košarkarski ligi NBA se je začel drugi krog končnice oziroma polfinala na vzhodu in zahodu. Prvi zmagi sta dosegli Oklahoma City Thunder in Indiana Pacers. Slednja je v gosteh presenetila New York Knicks s 102:95, Oklahoma, lanski finalist, pa je s 93:91 premagala Memphis Grizzlies.

Indiana je zmagala zahvaljujoč kolektivni predstavi, saj je vseh pet članov začetne postave doseglo deset točk ali več, ter premoči pod obročema, kjer so New York nadskakali s 44:30. David West je za zmagovalce dosegel 20 točk, Paul George pa 19. Na drugi strani je Carmelo Anthony ob 11 skokih zbral 27 točk, vendar je zadel le deset od 28 metov iz igre.

V Oklahomi je odločilno vlogo odigral Kevin Durant, ki je dosegel 35 točk, od tega štiri v zadnji minuti tekme. Pri vodstvu Memphisa z 90:87 je zadel za znižanje rezultata, zmagoviti koš pa je dosegel 11 sekund pred koncem. Kevin Martin je 15 od svojih 25 točk dosegel v drugi četrtini, ko njegovi ekipi napad ni stekel, 38-letni veteran Derek Fisher pa je z dvema trojkama, s katerima je Oklahoma v začetku zadnjega dela začela loviti devet točk zaostanka, dokazal, da leta v športu včasih niso pomembna.

Durant je sicer v glasovanju za najkoristnejšega igralca (MVP) zasedel drugo mesto za LeBronom Jamesom iz Miamija, najboljši igralec Oklahome pa je ponovno pokazal svoje mojstrstvo.

Ob 15 skokih in šestih podajah je dosegel odločilni koš 11 sekund pred koncem dramatične končnice. Memphis je 43 sekund pred zadnjim zvokom sirene vodil še s 87:90, nato pa je žogo v roke prijel Durant in z dvema uspešno zaključenima metoma povedel svojo ekipo v vodstvo z 91:90.

Reggie Jackson je nato zadel dva prosta meta in povišal vodstvo domačih, v zadnjem napadu gostov pa napravil osebno napako nad Quincyjem Pondexterjem, ki je 1,6 sekunde pred koncem metal za tri točke. Pondexter je zgrešil že prvi prosti met, po drugem pa je namerno metal v obroč, vendar se je do žoge dokopal Durant in jo odbil do španskega centra tekmecev Marka Gasola, ki pa ni imel več časa za met.

Poraz proti Bikom odnesel Carlesima

Le nekaj ur po bolečem porazu v odločilni sedmi tekmi prvega kroga končnice košarkarske lige NBA je vodstvo Brooklyn Nets sporočilo, da ekipe ne bo več vodil P. J. Carlesimo. Kdo bo njegov naslednik, klub še ni izdal.

Carlesimo je Brooklyn prevzel konec decembra lani, potem ko je moral klop zaradi slabih rezultatov zapustiti Avery Johnson. V zadnjih 54 tekmah so imeli Nets izkupiček 35-19 in se že v prvem letu po selitvi iz New Jerseyja v Brooklyn uvrstili v končnico. Hkrati prvič po letu 2007. Brooklyn je izgubil odločilno tekmo doma proti Chicagu s 93:99.

Liga NBA, končnica, 2. krog:

Vzhod

New York Knicks : Indiana Pacers 95:102 /0:1/

Zahod

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 93:91 /1:0/

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.