Šport > Košarka
43 ogledov

LeBron četrtič najkoristnejši igralec lige

lebron james EPA
Najslabše varovana skrivnost lige NBA bo uradno potrjena v nedeljo, ko bo LeBron James (Miami Heat) četrtič v zadnjih petih letih prejel nagrado za najkoristnejšega igralca lige NBA. Novico je predčasno razkril spletni portal ESPN.

Košarkar Miamija LeBron James bo četrtič v zadnjih petih letih prejel nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) tega tekmovanja. Uradno bodo prejemnika nagrade razglasili v nedeljo, ameriški športni portal ESPN pa je že razkril, da jo bo drugič zapored prejel James.

Po poročanju ESPN se bo tako zvezdnik Miamija pridružil Michaelu Jordanu, Wiltu Chamberlainu, Kareemu Abdul-Jabbarju in Billu Russllu, ki so prav tako najmanj štirikrat v karieri prejeli priznanje MVP lige NBA.

lebron james | Avtor: EPA EPA
James je lani s svojo ekipo prvič zmagal v najmočnejši ligi na svetu, branilci naslova pa so dobro začeli tudi letošnjo končnico, saj je vročica v uvodnem krogu s 4:0 odpravila Milwaukee. V tej sezoni je imel James na 76 tekmah povprečje 26,8 točke, osem skokov ter 7,3 podaje na tekmo.

''Zaslužil si je. Za njim je še bolj zgodovinska sezona, kot v zadnjih dveh letih. Večina ljudi je verjetno mislila, da ne more prikazati še višjega nivoja, vendar nam je dokazal, da lahko,'' je povedal trener Miamija Erik Spoelstra. Center vročice Chris Bosh je prepričan, da ni dvoma o tem, kdo je najboljši na svetu. ''Ne vem, za koga bi sploh lahko še glasoval. Z vsem spoštovanjem do vseh, toda on je pač tako dober,'' je dejal Bosh.

''Vsakič, ko se moje ime pojavi med najboljšimi igralci vseh časov, sem navdušen. To so igralci, ki sem jih študiral med odraščanjem in nekateri so bili moj navdih,'' je povedal James. Zvezdnik Miamija je nedavno na glasovanju za najboljšega obrambnega igralca lige končal na drugem mestu - premagal ga je Marc Gasol (Memphis Grizzlies).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.