Šport > Košarka
7 ogledov

LeBron norel zaradi grobe igre Bullsov

lebron james miami heat chicago bulls
1/7
Reuters
Košarkarji Miami Heat so po 27 zaporednih zmagah v ligi NBA doživeli prvi poraz v zadnjih dveh mesecih, ko so morali v vetrovnem mestu priznati premoč Chicago Bulls. Prvi zvezdnik vročice LeBron James se je po tekmi pritoževal nad sojenjem, saj je prepričan, da so se biki posluževali preveč grobe igre.

S porazom proti Chicago Bulls se je končal lov za rekordom Los Angeles Lakers, ki so v sezoni 1971/1972 dobili 33 zaporednih obračunov. LeBron James se je po tekmi pritoževal nad grobo igro Chicaga, ki so jo sodniki pogosto spregledali. ''To se dogaja že celo leto in do zdaj sem uspel ohraniti mirno kri. Trenerju (Erik Spoelstra, op. a.) sem govoril 'ne obremenjujmo se s tem', vendar postaja moteče. Vedno, ko se poskušam braniti, se moram soočiti s posledicami,'' je povedal James, ki je zaradi grobega prekrška nad Carlosom Boozerjem dobil nešportno osebno napako. ''Težko je. Zelo težko je,'' je dodal košarkar Miamija.

Biki so od samega začetka zelo agresivno pokrivali Jamesa; Kirk Hinrich je tekmo začel z dvema osebnima napakama nad prvim zvezdnikom vročice. ''Vedel sem, da bo tekma fizična,'' je povedal James, ki je dosegel 32 točk in sedem skokov. ''Vsaka tekma proti Bullsom je fizična. Hinrich me je v prvi četrtini zgrabil z obema rokama in me podrl na tla,'' se je pritoževal Američan, ki ga je v nadaljevanju zrušil še Taj Gibson. ''To ni košarka,'' je dodal James.

Živci so nato popustili tudi LeBronu, ki je grdo odrinil Carlosa Boozerja in prejel nešportno osebno napako. ''Preseneča me, da tega ni storil že prej,'' je v bran svojemu prijatelju stopil Dwayne Wade.

James je sicer zatrdil, da ni jezen zaradi poraza Miamija, ampak zaradi nepravičnega sojenja. Eden najboljših košarkarjev na svetu je za konec še dodal, da ne želi ustvarjati napačnega vtisa. ''Ničesar ne objokujem, saj igram na zelo visokem nivoju. Moja igra je agresivna in zavedam se, da nekateri igrajo na meji košarkarske igre,'' je dejal James.

Nešportna osebna napaka LeBrona Jamesa:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.