Šport > Košarka
29 ogledov

Telički do zmage na krilih Nowitzkija

dirk nowitzki Reuters
Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA po podaljšku presenetili Los Angeles Clippers s 109:102. Junak večera je bil nemški čudežni deček Dirk Nowitzki, ki je osem od svojih skupaj 33 točk dosegel v podaljšku in pomagal teličkom do pomembnih točk v boju za končnico prvenstva. Vince Carter je k zmagi dodal 14 točk.

Dallas Mavericks se ta čas v zahodni konferenci bojuje z Los Angeles Lakers za osmo, zadnje mesto, k še vodi v končnico lige NBA. Na drugi strani je bil v dresu LA Clippers s 33 točkami najboljši Chris Paul.

carmelo anthony | Avtor: Reuters Reuters
Proti koncu rednega dela sezone se moštvi Boston Celtics in New York Knicks gibljeta v različnih smereh. Keltom nikakor ne gre, izgubili so pet tekem zapored, medtem ko kratkohlačniki nizajo zmage, tako da so tudi tokrat v Bostonu slavili v gosteh s 100:85. JR Smith je s klopi k zmagi prispeval 32 točk, Carmelo Anthony pa 29 in skupaj sta Knicks popeljala do pete zaporedne zmage.

"Glede nečesa moramo biti povsem odkriti: Boston si vedno želimo premagati," je dejal Anthony o svojih večnih tekmecih: "Vsakič, ko nam to uspe, je občutek res poseben." Kratkohlačniki so igrali brez poškodovanih zvezdnikov Tysona Chandlerja in Amara Stoudemira in se v vzhodni konferenci povzpeli na drugo mesto.

V Detroitu so domači Pistons z 82:105 klonili proti Minnesota Timberwolves. JJ Barea je k zmagi prispeval 21 točk, Črnogorec Nikola Peković jih je dodal 18 ter 11 skokov. To je bila za Minnesoto šele druga zmaga na zadnjih enajstih gostovanjih. Pri Detroitu, ki so izgubili sedem domačih tekem zapored, je Španec Jose Calderon dosegel 14 točk, Greg Monroe pa 11 ter 12 skokov.

Liga NBA, rezultati:

Boston Celtics : New York Knicks 85:100
Detroit Pistons : Minnesota Timberwolves 82:105
Dallas Mavericks : Los Angeles Clippers 109:102*

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.