Šport > Košarka
8 ogledov

LeBron po zmagi Gasola: ''Bedno''

marc gasol EPA
Košarkarski zvezdnik LeBron James ni najbolje sprejel, da je v glasovanju za najboljšega obrambnega košarkarja leta končal na drugem mestu. Zmago mu je ukradel center Memphis Grizzlies Španec Marc Gasol.

Španski košarkar Marc Gasol, ki v višino meri 216 cm, je bil pred dnevi izglasovan za najboljšega obrambnega košarkarja lige NBA. Center Memphis Grizzlies je zbral 212 točk, za njim pa sta se zvrstila LeBron James (Miami Heat) s 149 in Serge Ibaka (Oklahoma City Thunder) s 122 točkami. ''Sem prvi Evropejec, ki mu je to uspelo. To je velika čast. Zdaj mislim, da mi bodo otroci verjeli, ko jim bom povedal, da sem igral v NBA,'' je po zmagi povedal Gasol.

Nad izidom glasovanja pa ni bil pretirano navdušen LeBron James. ''Bedno. Bedno je končati na drugem mestu. Kdo si želi biti drugi?'' se je pritoževal James. Košarkar Miamija v povprečju na tekmo dosega 6,8 skokov v obrambi, 1,7 ukradene žoge in eno blokado.

Na drugi strani se Gasol ponaša s 7,8 skoka, 1,7 blokade in eno ukradeno žogo na tekmo. Obramba Memphisa je bila v letošnnji sezoni najbolj učinkovita, saj so nasprotniki proti grizlijem v povprečju dosegali le 88,7 točke na tekmo. ''Pokrivam vse na igrišču, od organizatorja igre do centra. Ne vem, če to počne še kdo drug,'' je dodal razočarani James.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.