Šport > Košarka
8 ogledov

Miami in New York povedla z 2:0

(Miami Heat - Milwaukee Bucks)
1/11
Reuters
Moštvi Miami Heat in New York Knicks sta dobro začeli končnico severnoameriške košarkarske lige NBA, saj sta v boju na štiri zmage obe povedli z 2:0. Miami je doma na krilih Dwyana Wada, ki je dosegel 21 točk, in LeBrona Jamesa, ki je zbral 19 točk, z 98:86 premagal Milwaukee Bucks. Knicksi pa so bili s 87:71 boljši od Boston Celtics.

Wade in James sta v razburljivi tekmi na uvodu v zadnjo četrtino poskrbela, da so se domači košarkarji z nizom 12:0 "odlepili" od gostov in si priigrali prednost, ki so jo obdržali do konca. Prvopostavljeni ekipi sta s klopi pomagala tudi Chris "Birdman" Andersen in Norris Cole, ki sta v tem delu igre skupaj dosegla deset točk.

Za Milwaukee sta vodilna strelca Brandon Jennings in Monta Ellis na uvodni tekmi zbrala 48 točk, danes pa sta skupaj končala pri le 15 s poraznim metom iz igre 5-22. Turški košarkar Ersan Ilyasova je za osmo ekipo vzhodne konference zbral 21 točk, Mike Dunleavy jih je dodal 16, Larry Sanders pa 14. Tretja tekma končnice bo v četrtek v Milwaukeeju, po do sedaj videnem, pa je težko verjeti, da bi Bucksom uspel preobrat. Še nikoli doslej v 15 nastopih se Milwaukeeju ni uspelo prebiti v drugi krog končnice, če so zaostajali z 0:2.

Anthony vodil Knickse do druge zmage

V New Yorku pa so domači kratkohlačniki prvič po letu 2000 v končnici povedli z 2:0 v zmagah. Razpoloženi Carmelo Anthony je zbral 34 točk, 13 jih je zadel v odločilni tretji četrtini, šesti igralec leta J.R. Smith pa jih je k zmagi dodal 19. Raymond Felton je zbral 16 točk.

Na drugi strani je Paul Pierce zbral 18 točk za košarkarje Bostona, ki bodo v petek gostili tretjo tekmo končnice, kar bo prva tekma po bombnem napadu na bostonskem maratonu. Če Kelti želijo nadaljevati tekmovanje, se bodo morali zbrati in odigrati precej bolj odločno, da se izognejo izpadu v prvem krogu končnice. Nazadnje se jim je to pripetilo leta 2005, potem pa so postali ena od najmočnejših ekip lige.

Na edini tekmi zahodne konference so Denver Nuggets v domači dvorani s 117:131 klonili proti Golden State Warriors. Stephen Curry je k zmagi prispeval 30 točk in 13 podaj, Jarrett Jack 26 točk, Harrison Barnes, ki je zaigral namesto poškodovanega Davida Leeja, 24 in Klay Thompson 21, bojevniki pa so izid v zmagah izenačili na 1:1. Za Nuggets sta Ty Lawson in Corey Brewer vsak dosegla po 19 točk. Tretja tekma bo v petek, gostitelji pa Golden State Warriros.

Liga NBA, končnica:

Vzhodna konferenca

Miami Heat : Milwaukee Bucks 98:86 /2:0/
New York Knicks : Boston Celtics 87:71 /2:0/

Zahodna konferenca

Denver Nuggets : Golden State Warriors 117:131 /1:1/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.