Šport > Košarka
25 ogledov

Po 16 letih razkril: ''Jordana so zastrupili''

Michael Jordan je športu dal toliko, da si zdaj najbrž zasluži razkošno življenj Reuters
Tim Grover, dolgoletni trener Michaela Jordana, je razkril podrobnosti zloglasne pete tekme finala lige NBA v sezoni 1996/1997. Chicago Bulls so takrat premagali Utah Jazz (90:88), 16 let pozneje pa še vedno ni jasno, ali je Jordana pestil trebušni virus ali je prvega zvezdnika ekipe nekdo zastrupil.

Peta finalna tekma lige NBA v sezoni 1996/1997 med Chicago Bulls in Utah Jazz je še danes velika uganka. Michael Jordan se je pred tekmo, na kateri so Bulls tretjič premagali Jazz in povišali na 3:2 v zmagah, slabo počutil, a kljub temu dosegel 38 točk. Nekateri so zato še danes prepričani, da z Michaelom v resnici ni bilo nič narobe.

Jordana naj bi dan pred tekmo pestile bolečine v želodcu, diagnoza pa je nihala med trebušnim virusom in zastrupitvijo s hrano. Skoraj 16 let po zmagi Chicaga, ki je kasneje osvojil peti naslov v ligi NBA, še vedno ni jasno, kaj je bilo narobe z Jordanom.

''Vsi so vedeli, kje smo''

Tim Gover, dolgoletni trener nekdanjega zvezdnika Chicago Bulls, je prepričan, da so Jordana zastrupili. ''Nahajali smo se v Park Cityju, v hotelu. Sobna strežba se je končala ob devetih. Postali smo lačni, zato smo se odločili, da naročimo pico. Tam smo bili že nekaj časa, tako da so vsi vedeli, kje smo. Torej, naročili smo pico. Dostavilo jo je pet fantov. Vzel sem jo in jim rekel: 'slab občutek imam glede tega'. Od vseh, ki smo bili v sobi, je jedel samo Michael in nihče drug. Ob dveh zjutraj sem dobil klic, naj pridem v njegovo sobo. Bil je zvit v položaju fetusa in takoj smo poiskali zdravnika. Povedal se mu, da gre za zastrupitev s hrano, in ne gripo,'' je povedal Gover.

Senzacionalizem na stran; povsem mogoče je, da je pico prineslo pet fantov, ker so si preprosto želeli spoznati najboljšega košarkarja na svetu, kar pa ne pomeni, da se Gover moti. Kakorkoli že, Michael je na tekmi dokazal, da ga ne more ustaviti nihče, pa na bo to virus ali zastrupljena hrana.

Zloglasna peta tekma finala v sezoni 1996/1997:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.