Šport > Košarka
17 ogledov

Kratkohlačniki ustavili povratek Keltov

new york knicks Reuters
Košarkarji New York Knicks so se uvrstili v drugi krog končnice lige NBA, ko so po dveh zaporednih porazih vendarle še četrtič premagali Boston Celtics. Indiana Pacers je prekinila povratek Atlante Hawks in se prav tako uvrstila v drugi del tekmovanja. Na zahodu sta se naprej uvrstila Oklahoma in Memphis.

Na sinočnjih štirih tekmah končnice severnoameriške košarkarske lige NBA so bila vsa moštva, ki so dvoboje začela z izhodiščem 3:2 v zmagah, uspešna. New York proti Bostonu, Indiana proti Atlanti, Memphis proti Los Angeles Clippers in Oklahoma proti Houstonu so dosegli četrte zmage ter uvodno serijo končnice končali z izidom 4:2.

New York Knicks so za četrto zmago v gosteh premagali Boston z 88:80, Indiana je bila prav tako na tujem boljša od Atlante z 81:73, v gosteh so slavili tudi košarkarji Oklahome Cityja, Houston je padel s 103:94, pred svojimi navijači pa so uvrstitev v nadaljevanje lahko proslavljali v Memphisu, ki je na šesti tekmi odpravil Los Angeles Clippers s 118:105.

Anthony povedel Knickse v drugi krog

Carmelo Anthony je za Newyorčane dosegel 21 točk, kar je pomagalo zasedbi Knicks do prvega napredovanja v drugi krog končnice po letu 2000. "Veliko olajšanje je, da smo se uvrstili v drugi krog. Nekaj takega sem si želel, že vse odkar sem prišel v ta klub," je po tekmi dejal eden od junakov. A tekma ima vsaj še dva zanimiva poudarka: gostje so vodili že s 75:49 devet minut pred koncem, potem pa povsem zmrznili in domačim dovolili delni izid 20:0. Ko je bilo na semaforju le še 79:75, so Newyorčani spet oživeli in končnico dvoboja le dobili. Drugi pa je bil odločilna trojka Anthonyja (metal jih je sicer 1-6) minuto in pol pred koncem za 84:75. Iman Schumpert je dodal 17 točk, Pablo Prigioni pa 14. Za domače pa je bil najučinkovitejši Jeff Green z 21 točkami, manjkal pa je večji učinek Paula Pierca, ki je kljub 14 točkam katastrofalno metal iz igre (4:18, trojke pa kar 1:9).

V polfinalu bodo njihovi tekmeci košarkarji Indiane. Ta je v Atlanti premagala Hawks z 81:73, David West in George Hill sta zbrala po 21 točk. Domačim je skorajda uspelo nekaj podobnega kot Bostončanom, saj so 19 točk zaostanka znižali le na tri slabe tri minute pred koncem, vendar preobrata niso zmogli. Al Horford je bil s 15 točkami najboljši strelec pri domačih.

Na zahodu spopad grizlijev in groma

Oklahoma City je na krilih Kevina Duranta (27 točk) in Kevina Martina (25) strla domači Houston. Prvi nosilci bodo v nadaljevanju končnice igrali z Memphisom. Pri Oklahomi so se razveselili predvsem dobre forme Martina, ki je povsem razočaral na prejšnji tekmi, tokrat pa že do polčasa zbral 21 točk. Pri domačih pa so se od sezone poslovili s 26 točkami Jamesa Hardna in 25 Chandlerja Parsonsa.

Na domačem terenu so slavili le grizliji, ki so tako zaokrožili redek dosežek v NBA. Postali so namreč šele deseta ekipa, ki je napredovala po začetnem zaostanku z 0:2 v zmagah. Za četrto zmago sta imela največ zaslug Mike Conley in Zach Randolph s po 23 točkami, za poražene Clippers pa je bila slaba tolažba vsaj rekord Matta Barnesa v končnici, ko je prvič dosegel 30 točk. Chris Paul jih je zbral 28, a zaradi osebnih napak tekme ni končal.

Liga NBA, končnica, 1. kolo:

Vzhod

Boston Celtics : NEW YORK KNICKS 80:88 /2:4/
Atlanta Hawks : INDIANA PACERS 73:81 /2:4/

Zahod

Houston Rockets : OKLAHOMA CITY THUNDER 94:103 /2:4/
MEMPHIS GRIZZLIES: Los Angeles Clippers 118:105 /4:2/

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.