Šport > Košarka
27 ogledov

Bojevniki podaljšali črni niz Denverja

golden state warriors nba Reuters
Košarkarji Golden State Warriors so se po zmagi v domači dvorani proti Denver Nuggets (92:88) že uvrstili v drugi krog končnice lige NBA. V seriji na zahodnem delu lige so zmagali s skupnim izidom 4:2. Igralci Chicago Bulls pa so na zahodnem delu doma izgubili z Brooklyn Nets z 92:95; izid v zmagah je izenačen na 3:3.

Stephen Curry (22 točk in osem podaj), Andrew Bogut (14 točk in 21 skokov) ter novinec Draymond Green (16 točk in 10 skokov) so soigralce popeljali do zmage z Denverjem in prve uvrstitve v drugi krog končnice v zadnjih šestih letih. Še v začetku zadnje četrtine je kazalo, da bodo igralci Golden State gladko zmagali, saj so povedli z 18 točkami razlike, nato pa so delali napako za napako.

Izgubili so kar deset žog zgolj v tem delu odločilnega obdobja tekme, tekmeci pa so jih po uspešni seriji metov nevarno zapretili. Na koncu je bilo šest točk prednosti za domače, ki so ponovno dobili skok (55:44). Golden State bo v drugem krogu igrala s San Antoniom, ki je s 4:0 izločil Los Angeles Lakers. Denver, ki je dobil 23 od svojih 26 tekem rednega dela sezone, je izpadel v prvem krogu še devetič v zadnjih desetih letih. V vrstah gostov sta bila najbolj učinkovita Andre Iguodala (24) in Ty Lawson (17).

Nasprotnika prvakov bo dala sedma tekma

joakim noah chicago bulls | Avtor: Reuters Reuters
Brooklyn pa se je še obdržal "pri življenju" in izsilil odločilno sedmo srečanje, ki bo določilo tekmeca Miamiju, branilcu naslova. Nets so imeli le 28 odstotni met iz igre v drugem polčasu, vendar so odnesli celo kožo v dvoboju z Chicagom, ki so še drugič zapored nastopili brez poškodovanega branilca Kirka Hinricha, Britanec Luol Deng pa zaradi prehlada prav tako ni igral. Čeprav obolela, pa sta zaigrala Nate Robinson (18 točk) in Taj Gibson.

Italijan Marco Belinelli je bil prvi strelec bikov z 22 točkami, vendar je zgrešil trojko, s katero bi njegova ekipa izenačila v svojem zadnjem napadu. V vrstah domačih se je izkazal Deron Williams, ki je dosegel 17 točk in 11 podaj ter ujel odločilno žogo v dvoboju z Joakimom Noahom (14 točk in 15 skokov). Za Nets, ki bodo gostili odločilno tekmo v Brooklynu, so bili uspešni še Brook Lopez in Joe Johnson s po 17 točkami in Gerald Wallace (15).

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Chicago Bulls : Brooklyn Nets 92:95 /3:3/ 

Zahod:

Golden State Warriors : Denver Nuggets 92:88 /4:2/

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.