Šport > Košarka
40180 ogledov

Dončić razkril, zakaj se je vrnil v Slovenijo

Luka Dončić Ljubljanski grad PrtSc
Slovenski košarkarski zvezdnik je po vrnitvi v domovino spregovoril o načrtih za prihodnost.

Luka Dončić je v pogovoru za svojo spletno stran poudaril, da mu za olimpijske igre ne bo zmanjkalo motivacije, četudi so jih zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na prihodnje leto. 

Čeprav je Dončić to sezono čez lužo popravil veliko rekordov, pravi, da ga bo tudi v bodoče najbolj motiviralo to, da bo lahko skupaj z ekipo prišel do šampionskega prstana: "Motiviralo me bo, da bomo lahko tudi z mojo pomočjo z ekipo dosegli to, kar si vsi želimo: postati prvaki lige NBA. Ta misel mi daje moč na parketu in to me motivira, da dam vsako tekmo od sebe 100 odstotkov."

Čeprav so ga stroka in novinarji že začeli postavljati ob bok velikanom košarke, kot so Michael Jordan, LeBron James in drugi, pa je to zanj, kot pravi, le dodatna motivacija in ne pritisk. "Vem, da se od mene vsako tekmo veliko pričakuje in seveda mi vse te primerjave laskajo, saj sem ob teh imenih zrasel in se po njih zgledoval. Vsak mi je po svoje dal nekaj, kar tudi mene danes dela boljšega na parketu. Ne čutim pa nikakršnega pritiska, še vedno mi je najbolj pomembno, da na igrišču uživam, primerjave pa si jemljem kot dodaten izziv in motivacijo, da sem iz tekme v tekmo boljši."

michael jordan Magazin Po prvem delu serije se sprašujejo, kaj je narobe z Michaelom Jordanom

Virus covid-19 je marca prekinil sezono v ligi NBA. Dončić pravi, da je bil to zanj šok: "Zame je bil to velik šok. Za novico smo izvedeli med tekmo. Nikoli si ne bi mislil, da bo imel ta virus takšne razsežnosti. Težko je bilo dojeti in sprejeti to novico." Po prekinitvi je ostal v karanteni v Dallasu, da mu ni bilo dolgčas, sta v veliki meri z viškom energije poskrbela tudi njegova psa: "Čas sem si krajšal še z igranjem igric, pogledal sem kakšno serijo, vzdrževal pa sem redne stike s svojimi domačimi in prijatelji prek telefona."

Dončić se je odločil priti v Slovenijo in odločitve ne obžaluje. Nasprotno, pravi, da takšnih pogojev za trening, kot jih ima doma v okolici svoje hiše, nima v ZDA: "Vedel sem, da je to v tistem trenutku najboljša odločitev in nisem se motil. Tako fizično kot psihično mi bo čas, ki ga bom lahko do nadaljevanja lige NBA preživel v Sloveniji, dobro del. Saj veste, kako pravijo, nikjer ni tako, kot je doma."

luka dončić | Avtor: Epa Epa

Prva stvar, ki jo je storil, ko je prišel domov, je bila, da je preizkusil, kako je znova držati žogo v rokah in vreči na koš. "Najprej sem vrgel na koš, ki ga imam pred svojo hišo. Sledil je dolg spanec, saj mi na letalu ni uspelo zaspati. Zdaj sem že v ritmu, formo do vrnitve na parket vzdržujem z rednimi treningi, predvsem s treningi meta in vajami za vzdrževanje moči."

Dončić je še dejal, da že zelo pogreša košarkarski parket. "Mislim, da je za nami zelo solidna sezona, ki bi jo radi nadgradili z nastopom v končnici. Konec meseca se bo vodstvo lige odločilo, kako bo z nadaljevanjem lige. Upam, da bomo nadaljevali. Parket že zelo pogrešam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.