Šport > Košarka
405 ogledov

Na dražbi tudi dan in tekma z Luko Dončićem

Luka Dončić
V ZDA poteka dobrodelna dražba, imenovana All In Challenge, ki želi z najrazličnejšimi prispevki slavnih osebnosti zbrati finančna sredstva za najbolj prizadete ob pandemiji koronavirusa.

Dražbo je ustanovil eden od lastnikov košarkarskega moštva Philadelphia 76-ers in hokejske ekipe New Jersey Devils, ameriški bogataš Mike Rubin. Med prvimi, ki so mu priskočili na pomoč, je bil lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban, ki je na dražbo dal edinstveno izkušnjo - en dan v družbi z Luko Dončićem, Kristapsom Porzingisom in ostalimi zvezdniki Dallas Mavericks.

Zmagovalec bo dobil dve plačani nočitvi v hotelu v Dallasu. Prevoz na tekmo ter pogodbo z ligo NBA za en dan v času priprav na začetek lige. Dobil bo dres s svojim imenom oziroma priimkom na hrbtu, spoznal se bo s celotno ekipo in bo uvrščen na seznam igralcev za eno pripravljalno tekmo. Sedel bo skupaj z ostalimi igralci na klopi, dobil pa bo tudi priložnost, da pokaže svoje znanje košarke.

Mark Cuban zagotavlja, da bo zmagovalec na dražbi zagotovo dobil nekaj minut na parketu in upa, da tudi priložnost za met na koš ali izvajanje prostih metov. "Poskrbeli bomo, da bodo gledalci vzklikali njegovo ime in da bo njegova statistika zabeležena na naši spletni strani," je dejal Cuban.

Luka Dončić Dallas Mavericks | Avtor: Twitter Twitter

Dražba, ki želi postati največja digitalna dobrodelna akcija zbiranja sredstev, že poteka, v nekaj dneh pa se je na računu zbralo sedem milijonov dolarjev. Denar je namenjen otrokom, starejšim in tistim, ki se v prvih vrstah bojujejo proti koronavirusu.

Udeleženci se lahko potegujejo za osebne predmete znanih osebnosti ali različna doživetja, srečanja in druge vrste druženj. Najnižja vsota za sodelovanje je deset dolarjev, zgornja meja pa ni določena.

Dražbi so se med drugimi priključili Justin Bieber, Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese, Robert De Niro, Drake, Meek Mill, Ellen DeGeneres, Matthew McConaughey in številni drugi zvezdniki iz sveta filma, glasbe ali zabave.

V športnem delu 'All In Challengea' so na voljo vstopnice za naslednji Super Bowl, finale lige NBA in NHL, avtomobilistično dirko Daytona 500, golf turnir masters v Augusti, US Open v tenisu ali otvoritev olimpijskih iger. Možno se je potegovati tudi za košarkarsko partijo 3 na 3 s Shaquillom O'Nealom, partijo golfa z Bubba Watsonom in Peytonom Manningom ali vožnjo v corvettu z Elijem Manningom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.