Šport > Nogomet
1540 ogledov

Veliki NBA zvezdnik po novem za nigerijsko reprezentanco

Spencer Dinwiddie Profimedia
V letošnji sezoni najboljši igralec ekipe Brooklyn Nets je s svojo odločitvijo presenetil vse.

Po poročanju znamenitega NBA insiderja Shamsa Charanie naj bi izjemni košarkar NBA ekipe Brooklyn Nets Spencer Dinwiddie zaprosil za nigerijski potni list. Ugibanja je kasneje potrdil tudi sam košarkar.

Namen 27-letnega organizatorja igre Mrežic, ki je v letošnji sezoni postal celo eden najboljših košarkarjev v Vzhodni konferenci, kjer je bil celo imenovan za igralca meseca, naj bi bil nastop na Olimpijskih igrah v Tokiu prihodnje leto.

Dinwiddie se kljub izjemnim letošnjim partijam, ko povprečno dosega kar 20,6 točk, 3,5 skokov ter 6,8 asistenc na tekmo, ni znašel na širšem spisku selektorja reprezentance ZDA Gregga Popovicha, ki za OI v Tokiu sestavlja moderni "Dream Team".

Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

Dinwiddie se bo tako priključil sicer zelo močni reprezentanci Nigerije, ki jo vodi Mike Brown, ob Dinwiddieju pa najbolj izstopajo imena, kot so Al-Farouq Aminu, Josh Okogie ter Ekpe Udoh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice