Šport > Košarka
525 ogledov

NBA že 1. maja odpira nekatere dvorane

American Airlines Arena Reševalni pas/Twitter
Vodstvo NBA se zavzema, da bi košarkarji raje trenirali pod nadzorovanimi razmerami.

Od 1. maja bo ekipam lige NBA dovoljeno odprtje dvoran za posamične treninge, a to velja le za klube, ki se nahajajo v zveznih državah z omiljenimi merami ukrepov proti širjenju epidemije novega koronavirusa, poroča dpa.

Luka Dončić Ljubljanski grad "Nisem se zmotil" Šport Dončić razkril, zakaj se je vrnil v Slovenijo

NBA je o tem klube, ki so aktivnosti prenehali 20. marca, obvestila v soboto, hkrati pa poudarila, da odprtje dvoran za treninge še ne pomeni skorajšnjega nadaljevanja lige. Gre le za reakcijo pisarne NBA na sprostitve zaščitnih odlokov v posameznih zveznih državah.

Trenutno je položaj v zvezi z epidemijo najboljši v Georgii, ki je že odprla tudi fitnes centre, sledila naj bi Oklahoma in Teksas, kjer domujejo tudi Dallas Mavericks, ekipa slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Najslabše so razmere v Kaliforniji, od koder prihajajo štirje klubi NBA.

Vodstvo NBA se zavzema, da bi košarkarji raje trenirali pod nadzorovanimi razmerami, ki jih nudijo klubski prostori, kot pa po dvoranah in fitnesih odprtega tipa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.