Šport > Košarka
2596 ogledov

Bivši NBA as o Kobejevi temni strani: "Nekateri klošarji boste jutri prodani!"

Kobe Bryant Reševalni pas/Twitter
Nekdanji veliki hit lige NBA se je spomnil temačne anekdote o Kobeju Bryantu.

Nekdanji "one hit wonder" lige NBA ter aktualni košarkar ekipe Beijing Ducks Jeremy Lin je s svetom delil anekdoto, po kateri si je za vedno zapomnil Kobeja Bryanta.

Legendarni košarkar je veljal za brezkompromisnega borca ter perfekcionista, kar naj bi kazal tudi s svojim odnosom do soigralcev. Z leti se ta ni nič oblažil, saj je še leta 2015, ko je bil tik pred pokojem, s svojim odnosom do soigralcev šokiral takratne košarkarje ekipe Los Angeles Lakers.

Kobe Bryant | Avtor: Profimedia Profimedia

Govorimo o do takrat najslabši sezoni v zgodovini te legendarne franšize, saj je zaključila sezono z razmerjem 21-61, kar je bila njihova prva sezona z več kot 60 porazi. Kobe je s svojo zmagovalno mentaliteto zelo težko prebavljal serijo porazov, svoj bes pa naj bi sprostil na svojih soigralcih.

Bryant se je sicer v januarju poškodoval ter zaključil sezono, nato pa je sredi februarja, tik pred zaključkom prestopnega roka, obiskal soigralce na enem izmed treningov, kjer ni izbiral sredstev, da bi jih dodatno motiviral, saj so držali katastrofalno razmerje 13-34.

"Videli ga nismo že nekaj tednov. Naenkrat pa se en dan pred iztekom prestopnega roka smrtno resen pojavi v dvorani. Pride do nas in nam pove: 'Želel sem se samo posloviti, saj bo nekaj vas klošarjev jutri prodanih!'. Nato nas je brez besed zapustil, se usedel s trenerji, spregovoril z njimi nekaj besed ter odšel," je anekdoto o Bryantu med semhom pojasnil Lin.

Ta 31-letni Kitajec je pri Jezernikih preživel zgolj eno sezono, ki je bila do takrat najslabša v zgodovini Jezernikov. Leto kasneje, tekom Kobejeve poslovilne sezone, so Lakers ta nehvaležni rekord še popravili. Lin je za ekipo iz Los Angelesa povprečno dosegal 11,2 točki, 2,6 skoka in 4,6 asistenc na tekmo.

Jeremy Lin | Avtor: Epa Epa

Kobe Bryant pa je po Linovi sezoni 2014/15 v najmočnejši ligi na svetu nastopal še eno sezono, preden se je leta 2016 na spektakualren način upokojil. Januarja letos pa je nato tragično nastradal v helikopterski nesreči, za seboj pa je pustil nepozaben pečat na svetovni košarki, tako da ga mnogi smatrajo za največjega po Michaelu Jordanu in tudi ena negativna anekdota, ki zgolj kaže na njegov neverjeten tekmovalni duh, ne more pokvariti njegove neverjetne zapuščine.

Kobe Bryant Preiskava Šport Znani rezultati obdukcije v nesreči Kobeja Bryanta kobe bryant Zgovorna gesta Šport Tako so počastili spomin na Kobeja Bryanta kobe bryant helikopter 'Božja volja' Šport "Kriv je Kobe in ostali potniki" kobe bryant Škandalozno Šport Fotografirali mrtve otroke in starše, tudi Kobeja Bryanta Vanessa Bryant Šok Šport Pokojni Kobe Bryant je ženi pustil pismo, našla ga je šele zdaj
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice