Šport > Košarka
202 ogledov

Kobe še ne bo umeščen v Hišo slavnih

kobe bryant Epa
Svečanost je prestavljena.

Umestitev legendarnega ameriškega košarkarja Kobeja Bryanta v hišo slavnih, ki bi morala biti 29. avgusta v ZDA, so zaradi koronavirusne krize prestavili na prihodnjo pomlad. Poleg Bryanta, ki je januarja tragično umrl v helikopterski nesreči, bosta v hišo slavnih od velikanov ameriške lige NBA sprejeta tudi Tim Duncan in Kevin Garnett.

"Avgusta zagotovo ne bo nobene ceremonije," je ameriški ESPN citiral direktorja hiše slavnih Jerryja Colangela, ki je dodal: "V nekaj tednih se bomo, upam, sestali in se odločili, kako, kdaj in kje."

Bryant je umrl 26. januarja v helikopterski nesreči v starosti 41 let. Poleg njega v nesreči življenje izgubili še njegova 13-letna hčerka Gianna ter sedem drugih oseb.

Z Los Angeles Lakers, za katere je igral dve desetletji, je osvojil pet naslovov prvaka v ligi NBA in bil 18-krat izbran na tekmo zvezd All-Star. Leta 2008 je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja lige, dvakrat pa je bil MVP finala (2009 in 2010).

Prav tako kot Bryant je v tem letu umrl še en član tokratne generacije. Pred dnevi se je za vedno namreč poslovil tudi izjemni univerzitetni trener Eddie Sutton.

Sveča Nesrečni letnik Šport V aprilu sprejet v hišo slavnih, zdaj je umrl
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.