Šport > Košarka
2474 ogledov

Razkrita podla taktika, kako so se Jordanovi Bulls dokopali do šestega naslova

Antoine Carr Reševalni pas/Twitter
O zmagovalcu med Utahom in Chicagom se ni odločalo zgolj na igrišču...

Kot smo lahko videli v priljubljeni športni dokumentarni seriji Poslednji ples (The Last Dance), je Michael Jordan še vedno prepričan, da Chicagovi veliki rivali Utah Jazz niso izbirali sredstev, da bi prišli do tako željenega naslova.

MJ je namreč prepričan, da so mu tekom finalne serije leta 1997, ko je bilo razmerje v zmagah 2-2, zastrupili pico pred odločilno peto tekmo serije, kar je botrovalo eni izmed najbolj legendarnih predstav v zgodovini košarke, ko se je Jordan komaj še držal na nogah, a je k zmagi Bikov vseeno prispeval neverjetnih 38 točk.

jordan pippen Po 23 letih Šport Dostavljalec pice razkril, ali je zastrupil Jordana

A v dokumentarni seriji so nekako uspeli izpustiti, da tudi pri Chicagu niso igrali čisto po pravilih. Nekdanji košarkar ekipe iz Utaha Antoine Carr je namreč svetu razkril, kakšno dobrodošlico so jim Biki pripravili pred eno izmed tekem finala leta 1998.

Antoine Carr | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Ljudje iz Chicaga so vedno imeli neke svoje načine, da bi nas zmedli, takrat pa so se sredi noči pred tekmo na naših vratih pojavile Playboyeve zajčice s torto. Slekle so se ter rekle 'Dobrodošli v Chicago!' Nato so se ponudile, da bi skupaj preživeli noč, toda za mene to ni bila možnost. Seveda, če bi bil mlad in je edina stvar, o kateri pred tekmo razmišljate, lepa ženska... Ampak to ni bilo za mene. Je bila pa torta zelo dobra," je med smehom povedal Carr.

Bulls so sicer leta 1998 še drugič zapored v finalni seriji premagali Utah ter se okitili s svojim še zadnjim šampionskim prstanom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice