Šport > Košarka
1525 ogledov

Pretres v evropski košarki? Tri znane ekipe zamenjale tabor!

košarka žoga Profimedia
Klubska košarka na stari celini je že vrsto let razdeljena na dve strani. V bližnji prihodnosti se morda obetajo spremembe.

Ljubitelji igre pd obročema dobro veste, da najboljši evropski klubi že vrsto igrajo elitno Evroligo, ki ne spada pod okrilje krovne košarkarske organizacije Fibe.

Evroliga je tako dominantna, da za druge evropske pokale ostane le malo pozornosti, v zadnjih letih pa je na popularnosti začel pridobivati še z Evroligo povezani EuroCup, v katerem je v pretekli sezoni igrala tudi Cedevita Olimpija.

Fiba, ki je v boju za naklonjenost najbogatejših klubov potegnila kratko, je v zadnjih letih vzpostavila ligo prvakov in skušala vsaj malce konkurirati obema že omenjenima in bolj izpostavljenima tekmovanjema.

Luka Dončić Real Madrid Barcelona Evroliga Šport Znana ekipa desetletja, Dončić med elito

V torek so pri Fibi naredili korak naprej, saj so pod svoje okrilje dobili tri kolektive, ki v zadnjem obdobju v evropski košarki kotirajo dokaj visoko.

Pogodbo s Fibo za sezono 2020/21 so namreč podpisali carigrajska Darüşşafaka, baskovski Bilbao Basket in litovski Rytas. Vsi so v pretekli sezoni igrali v EuroCupu, Darüşşafaka in Rytas pa že prej tudi v Evroligi.

"Njihov prihod jasno kaže uspešno rast in razvoj tekmovanja in veseli smo, da vse več klubov vidi iskeno panevropsko komponento lige prvakov in njeno usmerjenost v zagotavljanje izjemnega mednarodnega tekmovanja, katerega osnova so le športni rezultati," je ob podpisu pogodbe dejal izvršni direktor Fibine lige prvakov Patrick Comninos.

Po pisanju nekaterih spletnih medijev je Fiba mesto v ligi prvakov ponudila še treh klubov iz lige ABA. To naj bi bili Cedevita Olimpija, beograjski Partizan in podgoriška Budućnost.

Stožice Se bo uresničilo? Šport Ljubljana v igri za vrhunsko športno prireditev!

Vsa košarkarska tekmovanja so bila zaradi pandemije covida-19 v marcu prekinjena. Evroliga, EuroCup in še nekatere močnejše evropske državne lige že iščejo načrte za sklenitev sezone.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice