Šport > Košarka
3363 ogledov

Toliko stanejo najdražji športni copati na svetu, nosil jih je ...

športni copati Profimedia
Na dražbi v Las Vegasu so bili prodan športni copati, ki jih je kot novinec nosil Michael Jordan.

Podpisan športni copati Nike Air Ships Michaela Jordana, ki jih je nosil na svoji peti tekmi v ligi NBA, so bili prodani za 1,47 milijona ameriških dolarjev. Kupil jih je zbiratelj Nick Fiorella. Ta si je obutev, ki jo je kasnejši velezvezdnik po tekmi med ekipama Chicago Bulls in Denver Nuggets leta 1984 podaril enemu od pobiralcev žog, 'priboril' na dražbi v Las Vegasu.

"Ta rekordni znesek za Jordan Nike Air Ships je potrditev statusa, ki ga imata Michael Jordan in franšiza Air Jordan na vrhu trga športnh copatov," je po nedeljski dražbi dejal predstavnik dražbene hiše Sotheby Brahm Wachter.

Že pred dražbo se je sicer ocenjevalo, da bo obutev prodana po ceni nekje med milijon in 1.5 milijona dolarjev. Sotheby je omenjeni par športnih copatov začel prodajati že leta 2019, dozdajšnji rekord za obutev športnika pa je prav tako držal nekdanji igralec Chicago Bulls in Washington Wizards. Avgusta 2020 je bil model Nike Air Jordan 1 High, ki jih je legendarni košarkar nosil leta 1985, prodan za 615.000 dolarjev.

Michael Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

 

 

 
Komentarjev 1
  • Elizabeth_Perez 16:42 26.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice