Šport > Košarka
694 ogledov

38 let staro majico prodali za več kot milijon evrov

Michael Jordan North Carolina Reševalni pas/Twitter
Kupec kosa športne zgodovine severnoameriške košarke želi ostati anonimen,

Sloviti Michael Jordan, ki za mnoge ljubitelje lige NBA velja za najboljšega košarkarja vseh časov, še vedno uživa veliko priljubljenost. Za majico, ki jo je Jordan nosil na naslovnici revije Sporting News marca 1983, torej še iz njegovih študentskih let, so na dražbi iztržili kar 1,38 milijona dolarjev, oziroma 1.134.531 evrov.

Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, gre za največji iztržek za prodajo katerega koli kosa oblačil, ki jih je v svoji tekmovalni karieri nosil košarkar z vzdevkom Air Jordan.

Russell Westbrook NBA Šport Zgodovinski večer: "Človek, to je neverjetno!"

Gre sicer za dres Univerze v Severni Karolini, svetlo modre barve z belo obrobo s številko 23 in napisom Jordan, ko je Jordan osvojil naslov igralca leta 1983. Takrat je še nastopal v severnoameriški amaterski študentski oziroma univerzitetni ligi NCAA.

Za igralca leta NCAA ga je razglasila revija Sporting News, Jordan pa je majico nosil na marčni naslovnici revije leta 1983. Prvič so dres prodali na dražbi leta 1999 in ga prodali za 63.500 dolarjev. Kupec kosa športne zgodovine severnoameriške košarke želi ostati anonimen, so sporočili iz dražbene hiše Heritage Auctions.

Dres je bil prodan v sklopu dražbe spomladanskega športnega kataloga Heritage, ponujeni so bili tudi košarkarski čevlji Dream Team Nike Scottieja Pippena, čelada Michigan Wolverines, šahovska miza iz leta 1972, ki sta jo Bobby Fischer in Boris Spaski uporabljala v slovitem šahovskem dvoboju, sredi hladne vojne med ZDA in Rusijo.

Ne gre za najdražji dres prodan na dražbi. Ta status še vedno ima dres Baba Rutha, legendarnega igralca New York Yankees, ki so ga leta 2019 prodali za 5,64 milijona dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice