Šport > Košarka
2659 ogledov

Dončićev učinek: v Dallasu kar mrgoli 'Lukov'

Luka Dončić Profimedia
Osebno ime 'Luka' je po zaslugi slovenskega košarkarja eno najbolj priljubljenih v Dallasu.

V Dallasu, zvezni državi Teksas, beležijo velik porast imena 'Luka' med tamkajšnjimi otroki. Starši se za ime 'Luka' odločajo predvsem iz naklonjenosti do enega najboljših in najbolj priljubljenih košarkarjev na svetu Luke Dončića

Dončićev pečat v velemestu na jugu Teksaka tako že pošteno presega okvirje košarkarskega igrišča. "Postal je obraz lige NBA," je za Nbcdfw.com povedal Victor Nguyen, navijač Dallas Mavericks in eden od producentov športnih vsebin na programu NBC 5. "Pridobil je ogromno navijačev v zelo kratkem času," je dodal. 

Priljubljenost imena 'Luka' je že nekaj let v strmem vzponu. Odkar se je leta 2018 pridružil teličkom, je se je prisotnost imena 'Luka' med novorojenčki povečala za neverjetnih 400 odstotkov.

"Vajeni smo ljudi v dresih z našimi priimki, a to je nekaj povsem drugega. Ime je za celo življenje. To je res nekaj posebnega. Lahko rečem samo hvala vsem. Ne vem, kaj bi rekel. To mi veliko pomeni," je naraščajoč trend v Dallasu komentiral Dončić.

dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice