Šport > Košarka
360 ogledov

Rekorden večer v Miamiju, a tokrat ne po Dončićevi zaslugi

Reševalni pas/Twitter
Ob zmagi Dallasa nad Miamijem se je v soju žarometov znašel Tim Hardaway Jr.

Košarkarji Dallas Mavericks so na gostovanju na Floridi premagali Miami Heat (127:113) in tako naredili še en pomemben korak k neposredni uvrstitvi v končnico. Telički (37-28) so trenutno na petem mestu zahodne konference, Vročica (35-31) je šesta na vzhodu. 

Luka Dončić NBA Šport Tako se je končal dvoboj Dončića in Dragića

Prvo ime Dallasa je bil tokrat Tim Hardaway Jr., ki je z desetimi trojkami (10/18) izenačil rekord franšize. To mu je uspelo v dvorani, kjer pod stropom visi dres njegovega očeta Tim Hardawayja, legendarnega branilca vročice, ki je za Miami igral od leta 1996 do 2001. Hardaway mlajši je k zmagi Dallasa prispeval 36 točk ob 54-odstotnem metu iz igre, štiri skoke, podajo in blokado.

"Vem, da bo dres mojega očeta tam za vedno. Vsakič, ko stopim na parketu, še posebej tukaj v Miamiju, mi dres z imenom mojega očeta narekuje, da na igrišču dam vse od sebe. V veliko čast mi je, da lahko igram pod stropom, kjer visi njegov dres. To je res nekaj posebnega ," je povedal Hardaway. "Želel sem uprizoriti dober šov za moje svojce. Želel sem si samo igrati košarko," je dodal Američan, ki je postal tretji košarkar teksaške franšize z desetimi zadetimi trojkami na eni tekmi. Pred njim je to uspelo Georgeu McCloudu leta 1995 in Wesleyju Matthewsu leta 2015. "Nihče mi ni povedal, da sem blizu rekordu. Ko si tako vroč, ne razmišljaš o teh stvareh. Samo igral sem košarko. Če bi mi povedali za rekord, bi verjetno vrgel kakšen brezvezen met. Vesel sem, da sploh nisem vedel," je še povedal branilec Dallasa.

dallas miami | Avtor: Profimedia Profimedia
Hardaway je v bil v nekem triminutnem intervalu zaslužen za 15 od 18 točk Dallasa, pri čemer je zadel tudi tri trojke, telički pa so po njegovi zaslugi s prednosti šestih točk (73:67) pobegnili na +19 (91:72). Zmaga v nadaljevanju ni bila več ogrožena.

Izkazal se je tudi Josh Richardson, ki ga je leta 2015 na naboru izbral prav Miami, za katerega je igral v sezoni 2018/2019. V 23 minutah je vpisal 17 točk (6/11 iz igre). "Vsi smo prispevali, tako kot to počnemo iz dneva v dan," dejal.

Obrambo Miamija je teroriziral tudi Luka Dončić, ki je dobil slovenski dvoboj z nekdanjim reprezetančnim kolegom Goranom Dragićem. Zvezdnik Dallasa je v 30 minutah zbral 23 točk, 12 skokov in osem podaj. Dragić, ki je na parketu preživel tri minute manj od rojaka, je vpisal 19 točk, pet skokov, pet podaj in ukradeno žogo.

Čeprav sta Hardaway in Dončić vztrajno polnila koš domače ekipe, pa si je posebno pohvalo s strani trenerja Ricka Carlisla prislužil Josh Green. "Ne glede na to, kako izjemno sta v napadu igrala Tim in Luka, je za preobrat s svojo energijo v prvem polčasu poskrbel Josh Green. Začeli smo katastrofalno, a tudi če po dveh minutah zaostajaš z 2:12, ti še vedno ostane 46 minut. Uspeli smo se pobrati. Ustavili smo nekaj napadov, nato pa so se začele stvari obarčati na bolje," je povedal trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice