Šport > Košarka
2754 ogledov

Tako se je končal dvoboj Dončića in Dragića

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so v gosteh visoko premagali Miami Heat. Končalo se je s 127:113.

V ligi NBA je bil tokrat na sporedu dvoboj Luke Dončića in Gorana Dragića. Tekma v Miamiju je bila pomembna za obe ekipi, ki se borita za čim boljše izhodišče v končnici, predvsem pa si želita izogniti sedmemu mestu v svojih konferencah, saj to še ne zagotavlja preboja v prvi krog playoffa. Obe moštvi sta bili pred tekmo uvrščeni na šesto mesto v konferenci, Miami na Vzhodu in Dallas na Zahodu.

Miami, ki je v dvoboj krenil brez prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja, pa tudi Tylerja Herra in Victorja Oladipa, je že po manj kot dveh minutah prisilil trenerja Dallasa Ricka Carlisla, da je vzel minuto odmora. Vročica je namreč s štirimi zadetimi trojkami v prvih štirih napadih, tri je prispeval Trevor Ariza, povedla z 12:3. Edini met na drugi strani je zadel Dončić.

Nadaljevanje je bilo za Maverick prav po zaslugi Slovenca nekoliko boljše. Luka je s svojo drugo trojko na tekmi svoje moštvo približal tako na 19:23. Vmes je na parket prvič stopil tudi Dragić. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je Miami s šestimi zaporednimi točkami kasneje popeljal do +10. Dončić je sicer izpustil zaključek četrtine, ki se je končala z 39:30. Košarkarji Vročice so zadeli kar osem od devetih metov za tri točke. Ariza je zbral 16 točk, Dragić šest, na drugi strani pa Dončić 11.

Dallas je potreboval nekaj več kot pet minut v drugi četrtini, da je izid izenačil, a so nato domači s štirimi zaporednimi točkami, zadnji dve je prispeval Dragić, znova povedli z 48:44. A po minuti odmora so Mavs svojo obrambo dvignili na višjo raven, po petih zaporednih točkah Dončića so Mavericks prvič na tekmi prišli v vodstvo, za +6 je nato v polno zadel še Tim Hardaway Jr.

Zadnja trojka prvega polčasa je vseeno pripadla Luki, ki je z njo Dallas popeljal do 63:54. Dončić je z metom 7/10 (4/6 za tri točke) do glavnega odmora že vpisal 19 točk, ob tem pa imel še osem skokov in tri asistence. Gogi je zbral 10 točk, štiri ulovljene žoge, asistenco in ukradeno žogo. 

Ob razpoloženem Hardawayju je po dveh minutah in pol tretje četrtine naskok gostov narastel na +13. Miami ni popuščal, se prebližal na štiri točke zaostanka, a sta Dončić s podajami in Hardaway s koši znova potegnila voz gostov do 78:67. Pri Vročici so vzeli minuto odmora.

Luka je bil na polovici četrtine le še tri podaje oddaljen od trojnega dvojčka. Odlično je igral, predvsem v obrambi, tudi novinec Josh Green, po novi trojki Hardawayja (8/12) pa je imel Dallas že 19 točk prednosti. Nekaj sekund pred koncem četrtine je Dončić zbral še osmo asistenco za koš Josha Richardsona za 98:77.

Prvi koš v zadnji četrtini je dosegel Dragić. A to je bilo zadnjič, da se je razlika spustila pod dvajset točk v prvih osmih minutah četrtine. Nato je s trojko Gaba Vincenta Miami prišel na 102:119. Do konca so tako ostale še dobre štiri minute, a prave možnosti za preobrat ni bilo in Luka je celotno četrtino lahko presedel na klopi. Hardaway je dvoboj končal s 36. točkami, z desetimi trojkami je izenačil klubski rekord.

Dončić je zbral 23 točk, 12 skokov in 8 asistenc, Jalen Brunson je k zmagi dodal 19 točk. Pri Dallasu sta sicer tekmo izpustila Kristaps Porzingis in Maxi Kleber.

Duncan Robinson in Dragić sta bila prva strelca Miamija, dosegla sta 19 točk, slovenski veteran je v svojo statistiko vpisal še pet skokov in tri podaje. Ariza je po prvi četrini zmogel le še dve točki in tekmo točkovno končal pri številki 18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice