Šport > Košarka
15744 ogledov

Luka osmešil nekdanjega MVP-ja, nato še zadel s svoje polovice

Luka Dončić Profimedia
Dončić je z novo vrhunsko predstavo popeljal Dallas do zmage nad Brooklynom.

Slovenski zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Luka Dončić je s 24 točkami in z desetimi skoki popeljal Dallas Mavericks do zmage nad eno najboljših ekip lige, Brooklyn Nets. Teksaška ekipa je v boju za nastop v končnici lige Brooklyn, ki že ima zagotovljeno nadaljevanje sezone, premagala s 113:109 navkljub 45 točkam Kyrieja Irvinga.

Luka Dončić Luka drži obljubo Šport Dončić zmlel tudi Duranta in Irvinga

Dončić, ki je zadel le dva meta iz igre v drugem polčasu, je imel sicer pred 4600 gledalci v dvorani American Airlines tokrat obilo pomoči pri soigralcih. Izkazal se je tudi Tim Hardaway ml., ki je končal pri 23 točkah. Dorian Finney-Smith je zbral 17 točk in osem skokov, Jalen Brunson pa je za Dallas, ki je dobil osem od zadnjih 11 tekem, dodal 15 točk.

"Oni so ekipa za naslov. Imajo vse prave delce, ampak nismo se jih ustrašili in smo šli odločno v tekmo. Kyrie je imel odlično tekmo, vendar nam je vseeno uspelo zmagati," je v pogovoru po tekmi dejal 22-letni Dončić, ki je dosegel 19 točk v prvem polčasu, v drugem pa je metal 2-11, in dodal: "Sam sem odigral eno svojih najslabših tekem. Ampak vse, kar danes šteje, je zmaga."

A kljub ne najboljši predstavi sezone, je Luka ponovno navdušil z nekaj dih jemajočimi potezami, še posebej v prvi četrtini. Že na samem začetku je v eni izmed akcij osmešil 11-kratnega udeleženca tekme vseh zvezd in dvakratnega MVP-ja finala, Kevina Duranta, katerega je kot kakšnega novinca zlomil s svojim slovitim "stepbackom".

Durant je sicer za Brooklyn, ki je še 16. zaporedno tekmo odigral brez poškodovanega Jamesa Hardna, dosegel 20 točk in devet skokov.

Dončićev koš preko Duranta pa ni bila edina poteza, ki je ponoči zaokrožila po spletu. Luka je namreč svoje navijače navdušil z neverjetno trojko s svoje polovice, ki pa na žalost ni štela, a je bila vseeno dovolj, da je na noge spravila navdušeno občinstvo v Dallasovi dvorani.

Z zmago so telički zadržali peto mesto v zahodni konferenci in imajo tekmo prednosti pred prvaki Los Angeles Lakers, ki držijo zadnje mesto za neposredno uvrstitev v končnico in so tokrat izgubili proti mestnim tekmecem LA Clippers (94:118), ter Portland Trail Blazers na sedmem mestu.

Mrežice so prvič v sezoni izgubile še četrtič zaporedoma in za vodilno ekipo vzhoda Philadelphio na drugem mestu zaostajajo za dve tekmi.

Luka Dončić Nori podatki Šport Dončićev učinek: v Dallasu kar mrgoli 'Lukov'

Telički, ki so igrali brez Latvijca Kristapsa Porzingisa, si prizadevajo za neposredno uvrstitev v končnico sezone NBA, da bi se izognili novemu kvalifikacijskemu turnirju.

"Vseeno skušamo iti le tekmo po tekmo in si prizadevamo, da bi se izognili kvalifikacijskemu turnirju za končnico, da se lahko v miru pripravimo za sklepni del sezone in na tem gradimo," je dejal Dončić, za katerega so na tribunah navijali tudi nekdanji ameriški predsednik George W. Bush z ženo Lauro, ki se je tudi fotografiral z Dončićem, ter nekdaj prvi zvezdnik Dallasa Nemec Dirk Nowitzki.

Komentarjev 3
  • Alex Kodek 14:36 07.maj 2021.

    hja, maverick v prevodu pa vseeno pomeni teliček ...

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 11:07 07.maj 2021.

    Še enkrat, niso telički, so žrebički. Pojasnjeno neštetokrat, za hiter dokaz pa poglej na grb, v katerem je žrebe in ne tele. Nisem še videl tako grivastega teleta. Še ostali novinarji so se počasi navadili na pravi prevod, tule pa ne gre.

Sorodne novice