Šport > Košarka
21163 ogledov

Luka obsedel na klopi, Dallas našel novega junaka

Tim Hardaway Jr. Profimedia
Košarkarji Dallasa so v Detroitu prišli do zmage s 115:105.

Dallas Mevricks so v zadnjem času prikazali precej spremenljive predstave, dobro so igrali proti na papirju močnejšim moštvom, a izgubljali proti ekipam, ki niso na njihovi ravni. Tokrat jih je čakal dvoboj z eno izmed slednjih, četa Ricka Carlisla je tokrat gostovala pri Detroit Pistons. Ti so v celotni sezoni zbrali le 19 zmag in so najslabše moštvo vzhodne konference.

Po izjemni predstavi proti Golden State Warriors, ko je dosegel 39 točk v 28 minutah, je tokrat slovenski zvezdnik Luka Dončić izpustil dvoboj zaradi težav s komolcem. Poleg Slovenca je manjkal še en član prve peterke Dorian Finney-Smith, sta se pa v zasedbo Dallasa po nekaj tekmah prisilnega premora vrnila Josh Richardson in Kristaps Porzingis.

Detrtoit si je na začetku prve četrtine priigral šest točk naskoka in po vsega treh minutah prisilil Carlisla v minuto odmora. A gostje so precej boljše nadaljevali, ob prebujenem Timu Hardawayu Jr., ki je imel na zadnjih tekmah precej težav z metom, pa so po prvih 12 minutah iztržili neodločen rezultat. Bilo je 26:26.

Trey Burke je s šestimi zaporednimi točkami Dallas v drugem delu druge četrtine pripeljal do vodstva s 43:38. Gostje so nato ostajali v ospredju, čeprav so se domači nekajkrat približali le na točko zaostanka. Slednji so slabo zaključili zadnji napad v prvem polčasu, izgubili so žogo, hiter protinapad pa je na drugi strani z zabijanjem dobro sekundo pred koncem druge četrtine zaključil Porzingis za 60:54. Hardaway mlajši je že do glavnega odmora presegel svoje povprečje doseženih košev, zbral je 17 točk, nihče drug pri Dallasu ni dosegel dvomestnega števila točk.

Tim Hardaway Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Zgodaj v tretji četrtini so Mavericks prišli do +10, vendar vodstva niso znali zadržati. Dve minuti in pol pred iztekom četrtine je bilo znova izenačeno, Pistons so imeli celo priložnost za prevzem vodstva, a so zaporedoma zgrešili tri proste mete. Hardaway je na začetku zadnje minute zadel novo trojko, nato je koš dodal še Burke. Mavs so imeli napad še za višjo razliko, a so naredili napako, domači pa so pol sekunde pred piskom sirene zadeli za 83:86. Porzingis je zaradi novih težav s kolenom vmes že končal tekmo.

Po dveh minutah zadnje četrtine je Detroit povedel za dve točki, v naslednjih minutah pa je bil izid izenačen, ali pa so domači vodili za +2. To se je spremenilo štiri minute in pol pred koncem, ko je Hardaway popeljal Dallas v vodstvo, minuto kasneje je na drugi strani trojko za 99:98 zadel Isaiah Stewart.

Po minuti odmora Dallas je Hardaway dosegel naslednjih 11 točk gostov in jih popeljal do novega vodstva, minuto pred koncem je bilo tako 109:105 v korist moštva iz Teksasa. Po osebni napaki Detroita v napadu je sledil še prodor in koš Jalena Brunsona za +6. Ostalo je še 37 sekund. Pistons so izgubili žogo, Dallas pa zadel preko Dwighta Powella. Dvoboj je bil odločen.

Hardaway jr, s tribune je njegovo predstavo po dolgem času spremljal tudi nekdanji zvezdnik Tim Hardaway Sr., je z 42. doseženimi točkami (skupen met iz igre 13/23, za tri točke 6/10, prosti meti 10/10) dosegel osebni rekord kariere. Petnajst točk je k pomembni zmagi v boju za vsaj šesto mesto na Zahodu, ki prinaša avtomatično uvrstitev v prvi krog končnice, dodal Burke, 13 pa Brunson. 

NBA, izidi:

Detroit Pistons - Dallas Mavericks              105:115
Indiana Pacers - Brooklyn Nets                  113:130
Houston Rockets - Milwaukee Bucks               143:136
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors  126:114
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans     95:109
Denver Nuggets - Toronto Raptors                121:111
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice