Šport > Košarka
10339 ogledov

Bojevniki ne morejo verjeti, kaj so jim storili Dončić in Co.

steve kerr Print Screen
Dallas Mavericks so se na boleč poraz proti Sacramento Kings odzvali s pomembno zmago nad Golden State Warriors (133:103).

Teksačani so na krilih fenomenalnega Luke Dončića premagali Golden State Warriors in s tem dosegli pomembno zmago v lovu na neposredno uvrstitev v končnico. Dallas (34-27) je trenutno na petem mestu zahodne konference, Golden State je deseti (31-31). Po koncu rednega dela se bo v končnico uvrstilo po šest najboljših ekip iz obeh konference, za preostala štiri mesta pa se bodo na "play-in" turnirju pomerila moštva od sedmega do desetega mesta.

Luka Dončić NBA Šport Orkan Dončić odpihnil Curryja in kolege

Dallas se je na tekmi z bojevniki, na kateri je Dončić v samo 28 minutah zbral kar 39 točk (23 v tretji četrtini!), vrnil na zmagovita pota po težkem porazu proti Sacramentu, sicer eni slabših ekip v zahodni konferenci.

Po besedah slovenskega košarkarja jih je poraz proti kraljem podžgal k boljši igri. "Vsi smo bili ra*pizdeni, ker nismo igrali dobro proti Sacramentu. Mislim, da smo tokrat odigrali dobro obrambo. To velja za celotno ekipo. To je bil ključ do zmage," je povedal Dončić.

Luka Dončić Video Šport Ko košarka izgleda preprosto: to so najbolj nori koši Dončićeve rekordne noči

Po izidu 12:11 v korist Golden Stata so košarkarji Dallasa dosegli 28 zaporednih točk, medtem ko je strelska suša bojevnikov trajala neverjetnih devet minut in 38 sekund! V tem času so telički pobegnili na 39:12.

steph curry | Avtor: Print Screen Print Screen
Po trojki Curryja slabih devet minut pred koncem uvodne četrtine Golden State ni zadel vse do prve minute druge četrtine, ko je negativen niz - drugi najdaljši v zadnjih dveh desetletjih (!) - prekinil Jordan Poole.

Košarkarji iz Oaklanda so zgrešili 18 zaporednih metov, od tega devet poskusov za tri točke. V slabih desetih minutah niso izvajali nobenega prostega meta. Dončić in Co. so na drugi strani zadeli osem od 18 poskusov, pet od sedmih trojk in vseh sedem prostih metov. Golden State je s tem izenačil drugi najdaljši niz brez doseženega koša, odkar NBA beleži uradno statistiko.

Na vrhu seznama ostajajo Cleveland Cavaliers, ki so leta 2009 pod vodstvom LeBrona Jamesa dosegli 29 zaporednih točk proti Milwaukee Bucks. Z enakim nizom kot Dallas se lahko pohvalijo še New York Knicks, ki so zabeležili 28 zaporednih točk proti Toronto Raptors leta 2017.

"Devetminutna strelska suša me ne skrbi preveč," je po porazu dejal trener bojevnikov Steve Kerr. "Bolj me skrbi naša obramba. Skrbi me pomanjkanja intenzitete, priprava in tekmovalnost moje ekipe. To nam je manjkalo. Kot trener bi jih moral pripraviti za tekmo, kar mi očitno ni uspelo," je bil kritičen nekdanji košarkar.

"To je bila največja tekma leta, a je bilo vsega konec, še preden se je začelo. Zelo smo razočarani. Dallas je igral, kot da gre za tekmo končnice, mi pa, kot da igramo ekshibicijo," je dejal trener poražene ekipe. 

Nič še ni izgubljeno

"Seveda boli, da so nas tako nadigrali. Zavedamo se konteksta letošnje sezone. Igrali smo slabo, v prvi četrtini nismo pokazali nobenega življenja. Težko je sprejeti takšen poraz," je dejal prvi zvezdnik Golden Stata Steph Curry in dodal: "Ne vem, kako smo izgledali, vendar lahko rečemo, da ni šlo za pomanjkanje truda. Naredili smo vse, da bi zaustavili krvavitev. Kaznovali so našo vsako napako. Vse jim je šlo kot po maslu."

"Ne smemo pozabiti naše identitete. Do konca je še deset tekem. Še vedno imamo lepe možnosti," je optimističen prvi zvezdnik ekipe, ki je po koncu tekme toplo pozdravil Dončiča, s katerim sta si izmenjala nekaj besed.

"Igrali so dobro, odločno in osredotočeno. Njihov obrambni načrt se je izkazal za zelo učinkovitega. Nam je šlo vse narobe," je pristavil Curry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.