Šport > Košarka
1353 ogledov

Luka le za točko zgrešil neverjetni Dirkov rekord

Luka Dončić Profimedia
Dončićevih 39 točk v treh četrtinah je bilo dovolj za zmago Dallasa nad Golden State Warriors, a za točko premalo, da zruši rekord franšize.

Košarkarji Dallasa so ponoči v severnoameriški košarkarski ligi NBA na gostovanju premagali Golden State Warriors s 133:103. Zvezdnik večera je bil Ljubljančan Luka Dončić, ki je za ekipo iz Teksasa dosegel kar 39 točk. Vse skupaj je slovenski reprezentant začinil z osmimi podajami, šestimi skoki in dvema ukradenima žogama... Vse to pa mu je uspelo v vsega 28 minutah igre!

Luka je zadel čisto vse proste mete, iz igre pa je zadel 15 od 23 metov. Za tri točke je metal 4-10, njegova ekipa pa je v času, ko je bil Dončić na parketu, nasprotnika nadigrala za kar 29 točk!

Dončić je še posebej zablestel predvsem v tretji četrtini, v kateri je dosegel rekordnih 23 točk in s tem izkupičkom postal najboljši igralec večera. To je bila najboljša četrtina v karieri Luke Dončića, ki je s tem izkupičkom postavil nov osebni rekord po številu doseženih točk v eni sami četrtini.

Le vprašamo se lahko, pri kakšnih številkah bi se Luka ustavil tokrat, če ne bi cele zadnje četrtine presedel na klopi, saj so Mavericki vanjo vstopili s kar 39 točkami prednosti.

Luka pa bi s svojo predstavo skorajda porušil rekord franšize Dallasa po številu točk doseženih na tekmi, ko košarkar ni igral več kot 30 minut. Legendarni Dirk Nowitzki jih je namreč pred devetimi lati na tekmi proti Utah Jazz dosegel 40 v 29 minutah.

Dončić pa je kljub zgolj 28 minutam na parketu znova presegel mejo 30 točk, 5 skokov in 5 podaj, kar mu je uspelo že devetnajstič v sezoni. Še najbližji izmed vseh košarkarjev lige NBA mu je Nikola Jokić, ki mu je tak dosežek uspel 16-krat.

S 34. zmago v sezoni se je Dallas prebil na šesto mesto v zahodni konferenci, ki neposredno vodi v končnico in prebolel poraz proti Sacramentu. A zmagali so tudi košarkarji Portland Trail Blazers, ki se prav tako borijo za šesto mesto v konferenci. Indiano Pacers so premagali s 133:112.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice