Šport > Košarka
5241 ogledov

Luka odličen, Dallas prekinil slab niz

Luka Dončić Profimedia
Mavericks so prekinili niz štirih zaporednih domačih porazov, tokrat so s 127:117 premagali Detroit.

Dallas Mavericks so tokrat v svoji dvorani gostili eno najslabših ekip v ligi, v Teksas so pripotovali Detroit Pistons. Ti so na začetku dvoboja po nizu osmih zaporednih točk povedli z 8:2, a so tokrat domači vseeno v prvi četrtini pokazali nekaj več energije in volje kot na prejšnjih tekmah. Po trojki Luke Dončića, njegovi drugi na tekmi, so gostitelji povedli s 15:14.

Slovenski zvezdnik je prvič na klop tokrat moral sesti že po dobrih petih minutah. Njegovo odsotnost so gostje znali izkoristiti, štiri minute pred koncem četrtine so prvič povedli za +8. Luka se je minuto kasneje vrnil na parket pri zaostanku 25:32. Jerami Grant je dosegel 15 od 32 točk gostov.

Mavs so zaigrali boljše, Dončić je v zadnji minuti s prodorom dosegel koš za točko zaostanka, a so nato na drugi strani v polno zadeli tudi Pistons. Prva četrtina se je končala z njihovim vodstvom s 36:33. Ljubljančan je zbral 11 točk, dva skoka in asistenco.

Detroit je ostal v ospredju natanko do polovice druge četrtine, ko je svoj drugi uspešen met za tri točke dosegel J.J. Redick in izenačil rezultat. Pri Dallasu se je nato razigral Jalen Brunson (18 točk v prvem polčasu, met iz igre 8/9), domači pa so četrtino končali z delnim izidom 12:2. V tem nizu je Dončić poskrbel za lepo zabijanje, ob zvoku sirene pa je njegov met za tri točke zaustavil obroč.

Dallas je na polovici tekme vodil s 67:58. V drugi četrtini so Pistons dosegli le 22 točk. Luka je do glavnega odmora v svojo statistiko sicer vpisal 15 točk, pet ulovljenih žog, štiri asistence in eno ukradeno žogo.

Gostitelji so v tretji četrtini brez večjih težav ostajali v vodstvu, tudi s pomočjo trojke, ki jo je Dončić ob izteku napada zadel z velike razdalje. Žoga se je od table odbila skozi obroč. Slovenec je na klop sedel pri prednosti desetih točk.

Ob njegovem počitku se je Detroit dvakrat približal na štiri točke zaostanka, sicer tokrat odlični Cory Joseph pa je zgrešil 'zicer', ki bi Pistons lahko pripeljal le na -2. Priložnost je bila zamujena, Mavs so odgovorili s šestimi zaporednimi točkami za 96:86. Ob tem izidu se je na parket vrnil Dončić, ki je kasneje zadel za +11, četrtina pa se je končala s 100:90.

Luka je hitro zbral dve asistenci, najprej za trojko Tima Hardawayja Jr., nato za zabijanje Willieja Cauley-Steina, kasneje pa je skočil v napadu in poskrbel za +17. Mavs so osem minut in pol pred koncem tako prišli do največje prednosti na tekmi. Kmalu zatem je Dončić znova dobil na voljo nekaj počitka.

Tri minute in pol pred zadnjim piskom sirene je Dallas prišel le do osem točk zaostanka (104:112), a bližje preprosto ni šlo. Ko je trojko za 121:109 zadel Dorian Finney-Smith, je bil dvoboj pravzaprav že odločen. 

Dončić je bil le za asistenco oddaljen od trojnega dvojčka. Dosegel je 30 točk, k temu pa dodal 10 skokov, 9 podaj in dve ukradeni žogi. Brunson je zbral 20 točk, eno manj Kristaps Porzingis. Pri Detroitu je Grant, ki je imel od prve četrtine težave z osebnimi napakami, vknjižil 26 točk, Joseph 24.

 

Komentarjev 1
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 10:03 22.april 2021.

    Vedno bolj dobivam občutek, da ta ekipa ni ravno najbolj ambiciozna. Prej je vsa medijska in igralska vsebina slonela na Novitzkem, sedaj pa to nadaljuje z Dončičem. Oba jim prinašata ravno toliko javne pozornosti, da vlečejo z minimalnimi stroški in ...prikaži več ostalim povprečnim kadrom voz naprej. Ker ni videti kakšne resne volje za dvig še ostalega dela ekipe in podpornega okolja. Ker vseeno je za redno potegovanje za vrh potrebno imeti skoraj kompletno peterico vrhunskih igralcev.

Sorodne novice