Šport > Košarka
3203 ogledov

Zaskrbljujoče stanje v Dallasu: "To se vleče že nekaj tekem"

luka dončić Print Screen
Slovenski čudežni deček ni zadovoljen s pristopom njegovega moštva.

Dallas Mavericks so sinoči morali priznati premoč Sacramento Kings (121:107). Luka Dončić je v slabih 36 minutah dosegel 37 točk, osem skokov in štiir podaje ob 52-odstotnem metu iz igre (14/27), 31-odstotnem metu za tri točke (4/13) in zgolj 50-odstotnem izvajanju prostih metov (5/10).

Luka Dončić NBA Šport 22 točk Dončića v zadnji četrtini, a z napako

Košarkarji Dallasa tako kot že nekajkrat doslej na parketu niso delovali kot ekipa, ki bi se na vse pretege poskušala izogniti dodatnim tekmam za nastop v letošnji končnici. Telički so trenutno na sedmem metu zahodne konference, kar pomeni, da bi morali za preboj v sklepni del sezone odigral t.i. "play-in" turnir. 

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Po skrajšanem rednem delu sezone, ta bo štela zgolj 72 namesto 82 tekem, se bo v končnico neposredno uvrstilo najboljših šest ekipe iz vsake konference, za preostali dve mesti na vzhodu oziroma zahodu pa se bodo pomerila moštva od sedmega do desetega mesta. Kljub nevarnosti izpada pa v Dallasu v tem trenutku pogrešajo pravo intenziteto.

"Nismo začeli dovolj čvrsto. To se vleče že nekaj tekem. Lahko začnem pri sebi. Moral bom igrati bolje. Začne se pri meni. Treba se bo izboljšati," je odgovornost nase prevzel slovenski košarkar. Na vprašanje, zakaj je med igralci Dallasa moč zaznati pomanjkanje energije in motivacije, pa je 22-letnik odvrnil: "Ne vem. Iskreno ne vem."

Dallas (30-26) v naslednjih dneh čaka tekma z Detroit Pistons, nato pa dva zaporedna obračuna z branilci naslova Los Angeles Lakers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice