Šport > Košarka
733 ogledov

Dragić najboljši ob zmagi proti kandidatu za naslov

Goran Dragić Profimedia
Košarkarji Miamija so premagali Brooklyn.

Miami je proti Brooklynu, ki že dlje časa ne more računati na poškodovanega Jamesa Hardna, zaigral brez prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja, a na koncu slavil s 109:107. Lep delež k zmagi je prispeval tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić. Ta je proti moštvu, ki so ga po številnih okrepitvah mnogi uvrstili med najresnejše kandidate za lovoriko, zbral 18 točk, 8 skokov in 7 asistenc. Za časa njegovega igranja je Miami dosegel 18 točk več od tekmeca, drugi najboljši v kategoriji +/- je bil pri Vročici Bam Adebayo z izkupičkom +9.

Že po štirih minutah igre se je sicer poškodoval največji zvezdnik Brooklyna Kevin Durant, ki je tako zelo hitro zapustil tekmo. Vseeno je dosegel 8 točk ob metu 3/3 iz igre.

Prvo četrtino je sicer zaznamoval odličen met za tri točke, obe ekipi sta bili natančni izza črte, prvih 12 minut dvoboja pa se je zaključilo z minimalnim vodstvom Miamija z 32:31.

Tudi nadaljevanje tekme je bilo zelo izenačeno, v zaključku polčasa pa so bili nekoliko uspešnejši domači Heat, ki so na glavni odmor odšli s štirimi točkami naskoka.

Že na začetku tretje četrtine je prišlo do manjšega preobrata, Nets so z delnim izidom 8:0 povedli z rezultatom 68:64. Dragić je v igro vstopil v drugi polovici tretje četrtine, dobro minuto in pol pred iztekom tretjega dela igre pa je s košem in uspešnim dodatnim prostim metom Miami popeljal do prednosti 84:81. 

Nets so štiri minute pred koncem dvoboja z novim uspešnim nizom, tokrat so zaporedoma dosegli 13 točk, prišli do prednosti 105:99. A tu se jim je popolnoma ustavilo, do zadnjega piska sirene so uspeli doseči le še dve točki. Uspešnejši so bili gostitelji, ki so s košem Dragića izenačili na 107:107, do konca je ostalo še 43 sekund.

Kyrie Irving je po minuti odmora zgrešil trojko, svoj osmo ulovljeno žogo pa je pobral slovenski veteran. Sledil je le še odločilen met, ob zvoku sirene je bil natančen Adebayo.

Ta je na tekmi dosegel 21 točk. Pri Nets je bil tokrat izjemno razpoložen Landry Shamet (met za tri točke 7/12) s 30. točkami, 20 jih je v svojo statistiko vpisal Irving.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice