Šport > Košarka
105 ogledov

En zvezdnik se je že vrnil, drugi zelo kmalu

Giannis Antetokounmpo Bucks Profimedia
V noči na petek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali štiri tekme.

Eden od zvezdnikov lige NBA Giannis Antetokounmpo se je po šestih tekmah premora vrnil na parket in pomagal Milwaukee Bucks do zmage s 120:109 pri Atlanta Hawks. Grk s 15 točkami sicer še ni dosegel svojega povprečja (29), a je imel obilo pomoči pri soigralcih.

Antetokounmpo, ki ima sicer povprečje to sezono 29 točk na tekmo, tega ob vrnitvi po poškodbi ni dosegel, zato pa so se razigrali njegovi soigralci. Najbolj sta se izkazala Jrue Holiday, ki je dosegel 23 točk, in Brook Lopez, ki mu je uspel dvojni dvojček z 19 točkami in 12 skoki.

"Imamo pogum in odločnost, ki ju zadnja leta nismo kazali, to sezono pa sta prišla na plan. Vse več fantov v ekipi je, ki znajo prevzeti odgovornost. Vse te izkušnje nas delajo bogatejše za končnico," je po zmagi, tretji zaporedni za Milwaukee, dejal Lopez.

Pri Atlanti se je po poškodbi mečne mišice v ekipo vrnil mladi zvezdnik Trae Young, ki je počival dve tekmi, in končal pri 15 točkah ter devetih podajah, a je izgubil več kot pol ducata žog. Prvi strelec Atlante je bil Bogdan Bogdanović z 28 točkami.

brunson dončić Nad Luko Šport Pretvarjal se je, da ni bilo nalašč, a mu nihče ne verjame

Los Angeles Lakers so sicer doma s 113:121 izgubili proti Boston Celtics, za katere Jaylen Brown dosegel 40 točk, a so tik pred tekmo, prvo po več kot letu dni, ki so jo Jezerniki v Staples Centru odigrali pred navijači, prejeli veselo novico: poškodovani zvezdnik Anthony Davis je korak bližje vrnitvi.

Trener Frank Vogel je potrdil, da je Davis dobil zeleno luč za vrnitev "na parket v polnem obsegu". Davis, osemkratni udeleženec tekme zvezd All-Star, je bil skupaj z LeBronom Jamesom najboljši igralec Jezernikov na poti do lanskega naslova prvaka lige NBA. Februarja to sezono pa se je poškodoval. Jezerniki so od 20. marca tudi brez Jamesa, ki še okreva po zvinu gležnja.

Luka Dončić Zavrelo Šport Dončić povzročil razkol, zvezdnik v vojni z navijači

Stephen Curry je bil s 33 točkami spet prvo ime za Golden State Warriors, ki so s 119:101 v gosteh premagali Cleveland Cavaliers.

Košarkarji Phonix Suns pa so bili za deseto zaporedno domačo zmago s 122:114 boljši od Sacramento Kings. Deandre Ayton je dosegel 26 točk in 11 skokov, Devin Booker pa je k zmagi dodal 23 točk.

NBA, izidi:

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks              109:120
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors  101:119
Los Angeles Lakers - Boston Celtics          113:121
Phoenix Suns - Sacramento Kings              122:114
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice