Šport > Košarka
10166 ogledov

Cuban podprl Dončića: "NBA dela veliko napako!"

Mark Cuban Profimedia
Lastnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks je izrazil podporo Luki Dončiću.

Po Luki Dončiću je bil na račun tekmovalnega formata, po katerem se bodo morala moštva od sedmega do desetega mesta v konferenci naknadno boriti za uvrstitev v kočnico, kritičen tudi lastnik teksaške franšize Mark Cuban.

Po mnenju ameriške milijarderja gre za zgrešen koncept, s katerim je liga NBA naredila "gromozansko napako".

"Razumem, zakaj liga NBA to počne," je v pogovoru za ESPN dejal Cuban. "Če že hočemo biti kreativni zaradi covida-19, potem bi lahko ekipe razporedili od 1. do 20. mesta in naj se zadnje štiri pomerijo med seboj," je predlagal.

luka dončić Ostri odzivi Šport Dončić tarča napada po javni kritiki lige NBA

"Najslabše pri tem pristopu je dvojni stres zgoščenega urnika. Namesto da se moštva potegovala za nastop v končnici in bi se lahko nekateri igralci odpočili, ko bi se stanje na lestvici izkristaliziralo, morajo vsako tekmo igrati, kot da je odločilna. Posledice so lahko, kot je opozoril že Luka, gromozanske. Igralci bodo morali igrati več tekem in več minut v manj dneh."

Cuban je bil kot član upravnega odbora lige NBA sicer eden izmed podpornikov t.i. "play-in" turnirja, a danes odločitev obžaluje. "Če pogledam nazaj, je bila to velika napaka," priznava.

dončić cuban | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.