Šport > Košarka
12664 ogledov

Vodstvo lige NBA priznalo veliko napako, Luki izbrisalo kazen

Luka Dončić Profimedia
Liga NBA je razveljavila tehnično napako, ki jo je Luka Dončić prejel na tekmi proti New York Knicks, s čimer se je zmanjšala verjetnost, da bo Luka do konca rednega dela suspendiran za kakšno tekmo.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je nedavno priznal, da bo moral bolje brzdati svoja čustva na igrišču, saj mu sodniki zaradi njegovega obnašanja dosodijo preprosto preveč tehničnih napak.

Luka se bo resda moral nekoliko bolje kontrolirati, a hkrati je treba tudi priznati, da ga sodniki več kot očitno imajo na piki. Nihče izmed igralcev v ligi ni udeležen v toliko napadov svoje ekipe in v toliko prodorov pod koš, kot Luka, ki pa ni niti najbližje igralcem s povprečno največ prostimi meti na tekmo.

Prav tako sodniki komaj čakajo, da lahko Luki dosodijo tehnično napako, kar je še bolj očitno po sredini odločitvi vodstva lige NBA, ki je odločilo, da se razveljavi po nepotrebnem dosojena tehnična napaka s tekme proti New York Knicks, 2. aprila letos.

22-letni Slovenec je namreč prejel tehnično napako zgolj zato, ker je po enem izmed polaganj vzkliknil: "and one!", kar pomeni da je dosegel koš, obenem pa je bila nad njim storjena še osebna napaka. Povsem običajna reakcija košarkarja, ki zadene pod prekrškom. Toda sodnikom je bilo to dovolj, da Dončiću prisodijo še 11. tehnično napako v sezoni.

Sama sodniška napaka sicer ni vplivala na razplet tekme, saj so Mavericki v tistem trenutku vodili za 15, na koncu pa so zmagali za 13.

Luka Dončić Luka šokiral svet Šport Ko svet ponori zaradi Luke! LeBron: "Saj nisi resen!", Curry: "Odtrgano!"

Je pa bila ta sporna sodniška odločitev dosti bolj pomembna, kar se tiče prihodnjih tekem Dallasa. Luka je namreč čez nekaj dni zbral še svojo 12. tehnično napako, s čimer je svoj zbor dvignil že do treh četrtin dovoljenega. Če bi Dončić namreč prejel 16 tehničnih napak v eni sezoni, bi bil suspendiran za eno tekmo.

Po razveljavitvi tehnične napake na tekmi z Kratkohlačniki pa je Luka ponovno pri številki 11 tehničnih napak na 48 tekmah in v Dallasu so si lahko nekoliko oddahnili, saj se bo Dončić tako lažje ognil tekmi prepovedi igranja.

Toda lastnik ekipe Mark Cuban vseeno opozarja, da bo Luka moral spremeniti svoj odnos: "Zaveda se, da je to težava. Pogovarjali smo se o tem. Sam veliko govori o tem. Če ste opazili njegovo obnašanje zadnjih par tekem, je bilo veliko boljše."

"Še vedno je blizu in zaveda se, kakšna težava je to. Stalno se ga opozarja na to. Toda to je Luka, ni neumen, se bo že prilagodil. Naj pojasnim tako: ni neumen, toda preveč mu je mar! Zmage si želi bolj kot karkoli drugega, del tega pa je tudi njegova občasna jeza na igrišču. Toda rase in kmalu bo boljši tudi kar se tega tiče," je za oddajo The Hardline na radijski postaji Sportsradio izjavil Cuban.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice