Šport > Košarka
6631 ogledov

Luka in Kristaps na koncu vzela stvari v svoje roke

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so prišli do šeste zmage na zadnjih sedmih dvobojih. Tokrat so s 116:101 premagali Milwaukee.

Le dan po nepričakovanem porazu v Houstonu, je Dallas gostil v zadnjih letih eno najboljših franšiz v ligi. Milwaukee Bucks so sicer tokrat zaigrali brez dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA Giannisa Antetokounmpa. Grk ima težave s kolenom.

Kristaps Porzingis, ki je bil po porazu pri Raketah nezadovoljen z dejstvom, da v zadnjih minutah dvoboja v Houstonu ni dobival žoge v roke, je tokrat v prvih minutah tekme z Bucks zaključeval skoraj vse napade domačih. Pri metu sicer sprva ni bil natančen, zadel je enega od štirih metov iz igre. Luka Dončić je prvi met na koš tekmeca sprožil šele po štirih minutah igre, zadel je ob prekršku, kmalu zatem je dodal še trojko. Po njegovi asistenci do Porzingisa je Dallas tik pred polovico četrtine povedel z 19:14. Slovenec je nato dobil na voljo prvi počitek.

Ob njegovi trimunitni odsotnosti je Milwaukee povedel s 23:21, takoj po njegovi vrnitvi na parket pa so gostje s trojko poskrbeli za +5. V zaključku četrtine so se gostitelji dvakrat približali le na točko zaostanko, enkrat od tega po Dončićevem košu, ki je tako v prvih 12 minutah zbral 7 točk.

Četrtina se je sicer končala z vodstvom Milwaukeeja z 31:29.

Na začetku drugega dela igre je Dallas prevladoval, po dveh zaporednih uspešnih metih za tri točke, ki ju je sprožil novi član Dallasa Nicolo Melli, pa so gostitelji povedli z 42:36. A vodstvo ni dolgo vzdržalo. Po minuti odmora, ki so jo vzeli pri Milwaukeeju, so Bucks nanizali osem točk za nov preobrat.

Sledil je povsem izenačen zaključek prvega polčasa, v zadnjih dveh napadih Dallasa pa se je s prodoroma pod koš in štirimi točkami izkazal slovenski zvezdnik. Ta je tako postavil končni izid prvih dveh četrtin, štiri sekunde pred piskom sirene je zadel za 55:56. Luka je do glavnega odmora v svojo statistiko vpisal 13 točk, štiri ulovljene žoge in pet podaj.

Dončić je dosegel prvih pet točk Dallasa v tretji četrtini, po njegovi naslednji trojki pa so domači povedli z 68:62. Dve minuti do konca četrtine so gostitelji že vodili za osem točk, a so gostje tudi s pomočjo čudnih sodniških odločitev prišli do delnega izida 12:0. Luki so v tem obdobju sodniki dosodili prekršek v napadu, kasneje še spregledali osebno nad njim, nato pa mu zaradi prigovarjanja prisodili še tehnično napako. Pred zadnjo četrtino je Milwaukee tako vodil s 84:80.

Če se je Porzingis pritožil, da na zadnji tekmi proti Houstonu ni bil pravilno izkoriščen, je tokrat na polovici četrtine prejel dve podaji Dončića, obakrat pa je zadel meta za tri točke. Z Latvijčevimi šestimi zaporednimi točkami so Mavs sicer povedli s 95:93. Bucks so vzeli minuto odmora, ki pa ni pomagala. Luka in Kristaps sta dosegla tudi naslednje točke za domače, po trojki Porzingisa je Dallas povedel že s 103:95.

Po košu Josha Richardsona so košarkarji iz Teksasa prvič na tekmi imeli deset točk naskoka, do konca so ostale še tri minute. Isti igralec je nato slabo minuto in pol pred piskom sirene dosegel še koš in dodal prosti met za 113:100. Dvoboj je bil dokončno odločen, ko je ob izteku naslednjega domačega napada trojko za +16 od table zadel Maxi Kleber.

Dončić je zbral 27 točk, 9 skokov in prav toliko asistenc, le točko manj je k zmagi ob 17 ulovljenih žogah prispeval Porzingis. Latvijec je v zadnji četrtini vknjižil 11 od svojih 26 točk. 

Na drugi strani je z metom 6/10 za trojke 22 točk dosegel Donte DiVincenzo, 20 in 14 skokov je zabeležil Bobby Portis. Slab večer je imel Khris Middleton, ki je dosegel 14 točk, a je njegov met iz igre znašal 6/27. 

Goran Dragić je k zmagi Miamija nad LA Lakers (110:104) v 26 minutah prispeval 10 točk, pet skokov in tri podaje, najboljši strelec pa je bil Jimmy Butler z 28 točkami. Toliko jih je za sicer precej oslabljene jezernike dosegel Kentavious Caldwell-Pope.

Prvaki so bili znova brez zvezdnika ekipe LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa, ki še naprej celita poškodbe. Tokrat je zaradi poškodbe manjkal tudi Kyle Kuzma, dodatno pa še Marc Gasol in Talen Horton-Tucker. Svoje možnosti za zmago proti Miamiju pa so še dodatno zmanjšali s številnimi napakami v napadu. Jezerniki so izgubili kar 22 žog, kar pa je Miami izkoristil. Poleg Butlerja je učinkovit bil tudi Victor Oladipo. Veteran, ki je pred kratkim prestopil v Miami, je dosegel 18 točk, a je moral v zadnji četrtini zapustiti tekmo zaradi poškodbe kolena.

"Z veseljem beležimo zmage v tej ligi, kadar jih lahko. Ni lahko priti do njih. Danes bi lahko bili boljši, ampak z veseljem zapišemo, da smo zmagali," je po tekmi dejal Butler.

Tako Miami kot tudi Dallas bosta naslednjič igrala v noči z nedelje na ponedeljek. Dallas bo gostil San Antonio Spurs, Miami pa bo gostoval pri Portlandu.

NBA, izidi:

Toronto Raptors - Chicago Bulls              113:122
Miami Heat - Los Angeles Lakers              110:104
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers  102:129
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks           116:101
Utah Jazz - Portland Trail Blazers           122:103
LA Clippers - Phoenix Suns                   113:103
Sacramento Kings - Detroit Pistons           101:113
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice