Šport > Košarka
2328 ogledov

Dragić že peti na večni lestvici, naslednja tarča - LeBron James!

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić, ki še svojo sedmo sezono nastopa za ekipo Miami Heat, je postal že prava legenda kluba.

Miami je v sredo na domačem parketu klonil proti Memphisu s 112:124, slovenski košarkar v dresu Vročice Goran Dragić pa je igral dobrih 22 minut, v tem času pa je dosegel devet točk ter po tri skoke in podaje.

Prav te tri asistence pa so bile dovolj, da se za vedno zapiše v zgodovino svoje franšize, saj je postal 5. najboljši aistent vseh časov ekipe iz Miamija.

Priljubljeni "Dragon" je na tekmi zbral še svojo 1962. podajo v dresu Vročice, s čimer je s petega mesta zrinil Bimba Colesa, ki jih je v svojih sedmih letih pri Miamiju zbral 1961.

Naslednja tarča Dragića je tako postal veliki "kralj" košarke, LeBron James, ki je tekom zlatih let ekipe iz Miamija v zgolj štirih sezonah za Heat zbral 1980 asistenc ter ekipi iz Floride pomagal do kar dveh šampionskih prstanov.

Prav tako bi se še letos lahko Dragić prebil na tretje mesto najboljših asistentov v zgodovini ekipe, saj ga le še 42 podaj loči od Maria Chalmersa, ki jih je tekom osemletnega nastopanja za Vročico zbral 2004.

Glede na to, da nekdanjega slovenskega reprezentančnega kapetana za Miami veže pogodba le še za naslednje leto, se zdi malo verjetno, da lahko na drugem mestu ulovi Tima Hardawaya (starejšega), ki jih je v šestih sezonah zbral kar 2867, medtem ko je zagotovo neulovljiv na prvem mestu legendarni Dwyane Wade, ki jih tekom 15 sezon za svoj klub zbral kar 5310.

Goran Dragić se bo tako najverjetneje še pred koncem sezone zasidral na tretje mesto večne lestvice najboljših podajalcev v zgodovini franšize, s čimer bo znova dokazal, da je postal že prava legenda kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice